WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Opvang Wijdemeren
Kortenhoef, vr 27 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Statenlid Dannij van der Sluis (PVV) maakte de opvang van vluchtelingen in Kortenhoef belachelijk en stelt die in de krant in een kwaad daglicht.

In De Zijlijn

Opvang Wijdemeren

Het raarste bericht van de afgelopen week was dat in de krant, waarin PVV-statenlid Dannij van der Sluijs de vluchtelingenopvang in Wijdemeren en de inspanningen van tientallen vrijwilligers de grond in stampte en van zichzelf een karikatuur maakte.

Het artikel in de G&E opende met : "De fractie van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) Noord-Holland heeft bij monde van voorzitter Dannij van der Sluijs fors uitgehaald naar de gemeente Wijdemeren. Volgens Van der Sluijs was de opvang van 107 vluchtelingen in Kortenhoef ’een complete chaos’. De PVV-fractievoorzitter baseert zijn kritiek op documenten die Wijdemeren ’na een Wob-verzoek heeft gestuurd’.

Van vele kanten heb ik uit de eerste hand van vrijwilligers gehoord dat de groep vluchtelingen die tien dagen waren ondergebracht in Sporthal De Fuik zich keurig hebben gedragen en ook onderling goed met elkaar om ging. "Een hele prettige groep." :zo luidde het oordeel van iedereen die daar al dan niet vrijwillig aan het werk was. (Ja, ook Hannie Humme vertelde mij dit meneer Broertjes. Zij gaf daar Nederlandse les en ik hecht wél aan haar oordeel op dit gebied.)

Ook burgemeester Martijn Smit, die er nog het beste zicht op had, was trots op wat Kortenhoef en de Kortenhoevers die tien dagen gedaan hadden. En terecht. (Of het (te) veel geld kostte kan ik niet beoordelen, maar ik heb de gemeenteraad er niet over horen klagen. En die gaat er over.)

Dannij van der Sluijs doet er in het opgewonden stuk nog een schepje stemmingmakerij en beledigingen van de gemeente en de vele vrijwilligers bovenop: "Volgens van der Sluijs ’was er geen zicht op wie wel of niet aanwezig was’. Bovendien zegt het statenlid ’veel onduidelijke kosten te zijn tegengekomen, worden budgetten sterk overschreden en wordt tot in het absurde rekening gehouden met de islamitische cultuur van de asielzoekers’.

Van der Sluijs vergelijkt kosten van de opvang met die van een overnachting in het Hilton hotel in Amsterdam en zegt dat ’vluchtelingen tot diep in de nacht over straat zwierven in Kortenhoef’."

Van der Sluijs schijnt te denken dat de opvang in sporthal De Fuik een tijdelijke gevangenis met aanwezigheidcontrole was. Dat was niet zo. De tijdelijke bewoners konden vrij in en uit gaan, want zo werkt dat in een rechtsstaat. Wel werd er toezicht gehouden op wie er naar binnen wilde. Niet zo gek als je ziet wat er op andere plekken in Nederland gebeurde.
Dat je vluchtelingen uit Syrië geen varkensvlees voor zet lijkt me heel verstandig, want dan wordt het niet gegeten. Als je dat weet, dan hou je daar rekening mee.
Ik heb wel soms in de avond twee of drie keer een paar vluchtelingen langs zien wandelen. En waarom ook niet als je enige huis een bed in een sporthal is. Dan wil je ook wel even naar buiten. Maar "diep in de nacht rondzwerven", dat heb ik niet gezien en ook niet gehoord. En De Fuik was en is geen Hilton met alleen een bed. Dus laten we maar even het walletje bij het schuurtje laten.

Daar laat ik het maar bij.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief