WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilversum Hurricanes
Loosdrecht, ma 2 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht bouwen stapje voor stapje aan de bekendheid van hun tak van sport, American Football.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes bouwen aan de toekomst

De senioren van de Hurricanes hebben afgelopen seizoen de sport American Football al vaak onder de aandacht gebracht in Hilversum, door zich bij de beste vier ploegen van Nederland te spelen. In navolging van de senioren, laat nu ook de jeugd zien dat deze veelzijdige sport meer aandacht verdient in Nederland.

Zondag 1 november werd door de Amsterdam Crusaders de ‘Halloween flag bowl’ georganiseerd. De Hilversum Hurricanes namen deel aan dit toernooi met een geheel nieuw team, waar de meest ervaren jongens pas twee jaar ervaring hadden met American Football. Tijdens dit toernooi werd er ‘flagfootball’ gespeeld. Flagfootball kent bijna dezelfde regels als American Football, alleen mag bij flagfootball niet getackeld worden. De tackel wordt gemaakt door het vlaggetje uit de riem te trekken die de spelers om hebben. Bij flagfootball wordt de eerste basis gelegd om de jeugd klaar te stomen voor het bekendere ‘tackelfootball’.

Het toernooi in Amsterdam was vertegenwoordigt door verenigingen uit heel het land, waaronder Arnhem, Leiden, Amersfoort, Lelystad en Amsterdam. Toch waren het de jongens uit de mediastad die er met de prijs van door gingen. De Hurricanes lieten zien dat niet alleen in de senioren veel talent rond loopt, maar ook de jeugd aan de toekomst bouwt van American Football in Hilversum.

Twee jaar geleden begonnen de Hurricanes hun jeugdteam met twee spelers, die getraind worden door ervaren kracht van de senioren Stephan Rasch en Nederlands teamspeler Dennis de Wit. Het jeugdteam kent inmiddels acht spelers, die zich nu al kunnen meten met de top van de jeugd in Nederland. Dat belooft veel goeds voor de toekomst van de club. De Hilversum Hurricanes werd deze week ook nog eens benoemd tot leukste sportvereniging van Hilversum. Stapje voor stapje komt American Football steeds meer voor op de agenda in Nederland. Of je nou jong of oud bent, groot of klein, dik of dun, voor iedereen is er een plek in het veld.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief