WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM en Bomen. Slechte Combi
Horstermeer, ma 30 maart 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk reageert op de noodkreet van Jan Loggen over de manier waarop Natuurmonumenten met de natuur om gaat. Zij zijn het eens.

ingezonden brief

Beste Jan Loggen,

Dat, wat u nu constateert bij NM, is feitelijk al jarenlang aan de gang; de kille rekenmeesters hebben het nu voor het zeggen binnen NM, de mensen met echt hart voor de natuur (zoals Frederik van Eeden het ooit allemaal heeft bedoeld) zijn monddood gemaakt.

Waarom moet die boom weg? Waarom worden boeren-pachters van weiland (wat NM ooit voor een prikkie mocht overnemen) de pacht ontzegd ? Waarom wil NM huizen ontwikkelen midden in natuurgebied? Waarom.... ach, u snapt het al wel...geld, geld, geld. Die boom laten staan kost gewoon meer dan hem nu wegzagen.

De meer dan 250 miljoen liquide middelen, de jaarlijkse subsidie van 45 miljoen (allemaal geld van de nederlandse burger...), het is allemaal niet voldoende in de ogen van de ‘s-Gravelandse opperbazen. Subsidies moeten gemaximaliseerd, kosten fors naar beneden...maakt niet uit of dit contraire is aan waar NM ooit voor is opgericht.

Ik schreef het al eerder, bij NM is een vreemd natuurverschijnsel bezig... niet de wortels maar de top is rot, mispelrot. Het wordt tijd dat de top wordt weggesnoeid en er weer mannen en vrouwen met hart voor de natuur het daar voor het zeggen krijgen in plaats van de geldjagende projectmanagers van vandaag.

Martin Vuyk,
Horstermeerpolder.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ingezonden brief
foto
---
auteur
ingezonden brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief