WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sloepennetwerk op GooiTV
Wijdemeren, za 23 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

GooiTV zend vandaag het programma In Derde Termijn uit. Met Alexander Poort, die vertelt over de problemen in Bussum en Rik Jungmann die iets vertelt over het sloepennetwerk.


(Direct naar het Sloepennetwerk? Schuifje op 22.40 min.)

Burgemeesterscrisis Bussum

Ruud Bochardt sprak met Alexander Poort, journalist van de Gooi en Eemlander over de ontstane situatie waarin het gemeentebestuur van Bussum is terecht gekomen. Het botert niet tussen burgemeester Henk Heijman en de oppositie. De uitslag in Bussum was precies tegenovergesteld aan die in Wijdemeren. Daar verloren de gevestigde partijen enorm en wonnen enkele lokale partijen enorm.
Er is nauwkeurig is gekeken naar de vergoedingen die de burgemeester de afgelopen twee jaar ontving, omdat hij niet in Bussum woont. Daarbij kwam aan het licht dat hij een huis huurt in zijn voormalige woonplaats Groenlo en dat hij een huis bezit in Frankrijk. Door in een interview te stellen dat hij eerst zijn huis moest verkopen voor hij naar Bussum kon verhuizen, wekte hij de indruk dat het om zijn huis in Groenlo ging. Het blijkt echter om zijn huis in Frankrijk te gaan.
De zaak is zo hoog opgelopen dat de burgemeester zijn functie tijdelijk heeft neergelegd en er op verzoek van CdK Johan Remkes een onderzoek is gestart naar de kwestie.

Sloepennetwerk Wijdemeren

Aansluitend (na 20 min.) is er een interview van een kwartier met Rik Jungmann (WWK), die afelopen maandag aanwezig was bij de opening van het sloepennetwerk in Wijdemeren. Hij vertelt over het sloepennetwerk en geeft wat achtergronden. Hij zet ook recht dat het project Vaart in de Vaart in 's-Graveland niet op dit moment op de rol staat, zoals het even leek.

Dit is de directe link naar het programma. GooiTV is te ontvangen via kabelmaatschappij Ziggo op kanaal 41 (digitaal) en 45 (analoog). GooiTV is ook te bekijken op internet op www.gooitv.nl.

bron
GooiTV
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief