WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reuring in Loosdrecht gezocht
Wijdemeren, vr 8 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren wil reuring op de bouwplek voor het Dorpscentrum en zoekt daarom ondernemers die daar, op het Loosdrechts Terras, tijdelijk een onderneming willen runnen.

persbericht

Gemeente zoekt ondernemers voor tijdelijke vestiging op het Loosdrechts Terras

De gemeente Wijdemeren is nog steeds op zoek naar ondernemers die tijdelijk op het Loosdrechts Terras aan de slag willen. Naar aanleiding van de oproep in maart ontving de gemeente diverse ideeën van enkele serieuze kandidaten. Dit heeft tot nu toe slechts geleid tot één wat meer uitgewerkt plan. Om die reden heeft het college van B en W nog geen besluit genomen. Andere geïnteresseerden kunnen zich nog tot woensdag 20 mei melden.

De definitieve invulling van het gebied start naar verwachting in 2016. Wethouder Theo Reijn: ‘In de tussentijd wil de gemeente graag meer activiteiten en tijdelijke voorzieningen realiseren. Zodat het Loosdrechts Terras nu al een bruisend dorpshart wordt, waar watersporter, buurtbewoner en toerist prettig verblijven.’

Voorwaarden

Ondernemers kunnen zich tegen goede voorwaarden tijdelijk vestigen. De gemeente denkt aan (Wijdemeerse) kleine bedrijfjes zoals horeca, detailhandel of dienstverlening in eenvoudige tijdelijke huisvesting. Het uitgangspunt van de gemeente is dat er geen kosten voor de gemeente zijn. Wel verwacht de gemeente een tegenprestatie van de ondernemer, bijvoorbeeld in het beheer en onderhoud van het terrein. Tijdelijke vestiging geldt in principe voor 1 jaar. Afhankelijk van de definitieve invulling van het Loosdrechts Terras kan dit eventueel verlengd worden. Naast de mogelijkheid voor het vestigen van kleine bedrijfjes hoopt de gemeente ook veel activiteiten op het terrein te verwelkomen. Zoals een evenement of andere festiviteiten.

Uiterlijk 20 mei

Voor het tijdelijk vestigen op het Loosdrechts Terras zijn diverse procedures (vergunningverlening, ontheffingverlening en eventueel Bibob-onderzoek) noodzakelijk. Dit betekent dat concrete en onderbouwde plannen uiterlijk 20 mei 2015 bij de gemeente moeten zijn ingediend. Daarna is realisatie voor deze zomerperiode niet meer haalbaar.

Interesse of ideeën?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de heer G.J. Zweers, telefoonnummer (035) 65 59 492, gj.zweers@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief