WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inschrijving Gondelvaart Khf
Kortenhoef, do 18 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De inschrijving voor de 31e Gondelvaart in Kortenhoef op zaterdag 5 september is geopend. Doe mee met dit sprookjesachtige evenement.

ingezonden bericht

Wil jij Gondelvaarder van Kortenhoef worden?

Na het zeer geslaagde 30-jarig jubileum van het afgelopen jaar wil de organisatie van De Gondelvaart van Kortenhoef er de vaart inhouden. Er wordt een oproep gedaan om deel te nemen aan dit sprookjesachtige evenement op de eerste zaterdag van september.

Prestatie van formaat

De tijd gaat snel en voor we het weten is het alweer zaterdag 5 september 2015, de dag van de 31e Gondelvaart van Kortenhoef. Vorig jaar vierden we een jubileum, want de Gondelvaart van Kortenhoef bestond 30 jaar! Een prestatie van formaat, waarvoor wij de vele vrijwilligers en deelnemers bijzonder hartelijk bedanken. En de uitvoering kon ook al niet beter: prachtig versierde en verlichte gondels met daarop de leukste voorstellingen, gebeurtenissen en tafereeltjes op vaak buitengewoon creatieve wijze uitgebeeld. Dat alles maakte van het geheel een doorslaand succes.

Gondelvaartvirus

Maar de Gondelvaarttraditie van en in Oud-Kortenhoef kan alleen voortleven wanneer er voldoende vrijwilligers en deelnemers zijn. Er is veel werk voor (te) weinig mensen. Dezelfde mensen die zich ook al inspannen voor zoveel andere activiteiten binnen ons dorp. Ons organisatiecomité hoopt en verwacht dat van het succesvolle jubileumjaar 2014 een impuls uit zal gaan en velen zich zullen melden als vrijwilliger of als deelnemer. Aan het enthousiasme van het huidige team zal het zeker niet liggen. En geloof mij, wanneer je eenmaal met hen kennis hebt gemaakt en een keertje hebt meegedraaid, ben jij ook door het gondelvaartvirus besmet!

Stalen zenuwen

Wat zouden wij graag willen melden dat de aanmeldingen voor deelname aan de gondelvaart ieder jaar steeds vroeger binnenstromen. Maar helaas, het omgekeerde is eerder het geval. Je moet als organisatoren wel over stalen zenuwen beschikken, want vaak spant het er om of er voldoende deelnemers zijn. Ieder jaar opnieuw moet je maar afwachten of het minimum aantal gondels wordt gehaald. Daarom ook nú reeds het verzoek je op te geven voor deelname. Ook als je aarzelt, want de organisatie kan je zeker helpen. En wanneer je meedoet, ontvang je in ieder geval een bijdrage in de onkosten.

Opgeven

Je kunt je telefonisch opgeven bij Yvonne v.d. Brand-Sikking (035 6563513) of Krijn Spaan (035 6560131).

P.S.

Voor diegenen die minder bekend zijn met de Kortenhoefse gondelvaarttraditie hierbij wat achtergrond-
informatie: op de eerste zaterdag van september wordt 's avonds om 21.00 uur langs de helling van de kanaalbrug een sfeervolle gondelvaart gehouden, waarbij een tiental verlichte pramen langs komt varen. Deze pramen zijn op zeer kunstige wijze opgebouwd en beelden meestal actuele maatschappelijke en politieke onderwerpen uit. Na afloop is er op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld
door een deskundige jury en door het aanwezige publiek. Eerder op diezelfde dag wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken georganiseerd Vanaf het middaguur is er op de Kortenhoefsedijk een braderie met veel oude ambachten.

Douwe van Essen, namens de organisatie van de Gondelvaart van Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief