WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voor het Referendum
Loosdrecht, vr 16 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Liesbeth Siderius zond een ingezonden brief waarin zij pleit voor invoering van het referendum in de gemeente Wijdemeren.

Update 17-1-2015, 18.30: Foto toegevoegd.


Liesbeth Siderius spreekt in.

ingezonden brief

Je suis …..

De vergadering van de commissie bestuur en middelen van de gemeente Wijdemeren gisteren, waarin het voorstel voor een referendum verordening op de agenda stond, werd uitgesteld. De reden was de herdenking van de vermoorde Charlie Hebdo cartoonisten. Charlie Hebdo staat symbool voor vrijheid van meningsuiting.

Als het aan haar raad ligt wordt de gemeente Wijdemeren in het voorbestaan bedreigd zonder raadpleging van de inwoners en zonder gegronde redenen.

Een referendum is -in een democratisch samenleving- het middel bij uitstek om jong en oud, arm en rijk , wel- of niet zorgbehoevend om een mening te vragen. Het is meer dan logisch dat er de mogelijkheid van een referendum komt. Zeker als er voorstellen gedaan worden die lijnrecht tegen verkiezingsbeloften in gaan.

Wat zorgen baart is dat er over fusie wordt gesproken zonder duidelijke redenen, anders dan de nieuwe taken binnen het sociale domein. Een moeilijke opgaaf, waar heel Nederland mee worstelt.

Niet gehinderd door kennis geeft de raad zich een brevet van onvermogen door te stellen dat gemeente Wijdemeren te klein en te kwetsbaar is om de zorg voor hulpbehoevenden te organiseren.
De invulling van de zorg heeft niets met de grootte van de gemeente te maken, maar meer met de kwaliteit van het bestuur, de raad dus.

Zonder dat de raad zichzelf in de kwaliteit van het zorgaanbod verdiept, stelt ze een ongewisse toekomst met Hilversum voor.
Bang voor het imago van Wijdemeren uitsluitend op basis van financiële overwegingen?

Als het algemeen belang van de inwoners structureel ondergraafd dreigt te worden, dan is het, ook op lokaal niveau, tijd om de kiezers opnieuw het woord te geven.

Liesbeth Siderius
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Cor Koster
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief