WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
LoVoC ontmoet Doventeam
Loosdrecht, ma 5 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Volleybalvereniging LoVoC kan terugzien op een zeer geslaagde ontmoeting met het Nederlands damesvolleybalteam voor doven en slechthorenden.

ingezonden bericht

Geslaagde ontmoeting LoVoC Nederlands Doventeam

Volleybalvereniging LoVoC kan terugzien op een zeer geslaagde ontmoeting met het Nederlands damesvolleybalteam voor doven en slechthorenden. Zondag 4 januari werd onder grote publieke belangstelling een gevarieerd programma gebracht in sportzaal Eikenrode.

Het Nederlands damesteam werkte eerst zelf van 10.00 tot 12.00 uur een training af. Het team is in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen dat van 29 juni tot en met 11 juli in Parijs wordt gespeeld. Het team is in de poulefase gekoppeld aan Polen, Duitsland en de favoriet voor de titel Oekraïne.

Na de training was er een gezamenlijke lunch voor het nationale team en LoVoc-dames1. Ook de voorzitter van de Nederlandse Dovensportbond Carianne Goumans sloot bij het gezelschap aan om hierna het middagprogramma bij te wonen.

Na de lunch was het de beurt aan de LoVoC-jeugd. Maar liefst 37 jeugdleden namen deel aan de clinic die werd verzorgd door de professionele trainers van het nationale team. Het enthousiasme spatte er vanaf, niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de trainers. De vele aanwezige ouders op de tribune zorgden voor een goede sfeer. Vervolgens was er een officieel moment waarbij de sponsorovereenkomst met de nieuwe hoofdsponsor van het nationale team werd ondertekend. Het softwarebedrijf Admicom heeft zich voor 5 jaar verbonden aan het doventeam.

Afsluitend werd een wedstrijd gespeeld tussen LoVoC-dames-1, uitkomend in de promotieklasse en het nationale team. Het doventeam dat helaas een tweetal sterkhouders miste liet zien dat volleyballen zonder gehoor op goed niveau gespeeld kan worden. LoVoC werd uiteindelijk wel winnaar met 3-0, maar dat ging niet altijd even makkelijk. In de 2e set speelden de LoVoC-dames met oordoppen in om te ervaren wat volleyballen zonder (goed) gehoor betekent. Als toetje werd nog een set gespeeld waarbij de teams gemixt werden om daarmee het streven naar meer integratie van de dovensport met de reguliere sport te symboliseren. Voor meer informatie over dovenvolleybal kunt u terecht op de site van de Nederlandse Doven Sportbond, www.kndsb.nl/volleybal.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief