WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Debatwedstrijd Scholen
Wijdemeren, vr 27 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zes Wijdemeerse basisscholen gaan op 5 maart met elkaar het debat aan als jeugdraadsleden. Raadsleden coachen de scholen.

persbericht

Scholen met elkaar in debat voor het goede doel

Op donderdag 5 maart gaan leerlingen van de basisscholen CBS De Regenboog, OBS De Linde, SWS de Catamaran, RK Jozef-school, Mr J Terpstraschool en St Antoniusschool met elkaar de strijd aan tijdens de Jeugdgemeenteraadsvergadering. Het project is georganiseerd door de Raadsgriffie van Wijdemeren in samenwerking met Rotary Club Wijdemeren. Wethouder Sandra van Rijkom: ‘Ontzettend leuk om te merken hoe de strijd tussen de scholen en hun coaches nu al is losgebarsten.’

€ 1000 voor een goed doel

Tijdens de jeugdgemeenteraadsvergadering debatteren de zes deelnemende basisscholen over een door hen gekozen goed doel. De winnende school krijgt een bedrag van € 1000,- voor zijn goede doel. Met het project wil de gemeente basisschoolleerlingen kennis laten maken met lokale democratie. De leerlingen spelen een echte gemeenteraadsvergadering na.

Raadsleden als coach

De raadsleden treden op als coach en helpen hun team bij de voorbereiding. Zij hebben op elke school een gastles gegeven over de vraag ‘Wat doet de gemeenteraad nu precies?’ Aan het begin van de vergadering presenteren twee leerlingen van elke school hun gekozen goede doel. De jeugdvertegenwoordigers gaan vervolgens met elkaar in debat over de vraag welk goede doel het prijzengeld het meest verdient.

5 maart om 13.00 uur

De jeugdraadsvergadering start om 13.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Smit is voorzitter. Het bedrag van € 1000,- wordt aangeboden door de gemeenteraad van Wijdemeren en de Rotary Club Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief