WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes: Tweede Winst
Loosdrecht, ma 16 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Loosdrechtse Hilversum Hurricanes wonnen ook de tweede wedstrijd in de eredivisie van het American Footvall seizoen.

Wij publiceren uitsluitend nieuws uit Wijdemeren, zoals onze trouwe lezers weten. Waarom dan toch een wedstrijdverslag van een vereniging met de naam Hilversum Hurricanes? Omdat de club gevestigd is aan het Jagerspaadje in Loosdrecht en dus eigenlijk een Loosdrechtse club is. De Loosdrecht Hurricanes eigenlijk. (Het zou ook als voorschotje op de ongewisse toekomst van Wijdemeren gelezen kunnen worden, maar dat verband bestaat niet wat ons betreft.) Redactie WWK.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes

Hurricanes blijven ongeslagen na gekke slotfase tegen Amsterdam

De Hilversum Hurricanes hebben hun tweede wedstrijd van het eredivisie American Football seizoen gewonnen. Thuis in Hilversum werden de Amsterdam Panthers met 23-18 verslagen. Na een wat slordig begin van beide teams waren het de Panthers die de eerste touchdown op het bord zetten, maar miste de point after touchdown (PAT), 0-6. Al snel rechtte de Hurricanes hun rug en via een receiving touchdown van Daan Bording en een gemaakte PAT van Tim Beuckens werd de stand 7-6.

Vlak voor rust werd er dankzij een run van Maurice Tielen zelfs een tweede touchdown op het bord gezet, waardoor de ruststand 14-6 werd in het voordeel van de Hurricanes. Na de rust beten de Panthers meteen vel van hun af, en werd dankzij een lange run van de quarterback de aansluiting gevonden, 14-12. Hierna was het vooral de verdediging van beide ploegen die de wedstrijd in handen nam. Dat resulteerde in een safety van de verdediging van de Hurricanes, de punter van de Panthers werd in zijn eigen gebied getackeld en hierdoor kregen de Hurricanes 2 punten, 16-12.

In de slotfase wisten de Panthers nog een mooie drive op te zetten die resulteerde in een touchdown 3 minuten voor het einde, waardoor de Panthers weer voor stonden 16-18. De Hurricanes moesten alles op alles zetten om nog een overwinning te pakken, maar na een aantal fantastische vangballen van receiver Nick da Costa en de touchdown van Dennis Heerschop 1 minuut voor het einde, wisten de Hurricanes toch de overwinning in de mediastad te houden, waardoor zij nog steeds ongeslagen zijn in de eredivisie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.