WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hospice Kajan uit Jagtlust
's-Graveland, vr 11 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 3 december keerden bewoners, verpleegkundigen en vrijwilligers van Hospice Kajan uit Jagtlust terug naar hun verbouwde pand aan de Borneolaan in Hilversum.

persbericht

Na ingrijpende verbouwing
Hospice Kajan terug in Hilversum

Een half jaar geleden verhuisde Hospice Kajan van Hilversum naar een tijdelijk onderkomen op buitenplaats Jagtlust in ’s-Graveland. Op donderdag 3 december keerden bewoners, verpleegkundigen en vrijwilligers terug naar hun prachtig verbouwde pand aan de Borneolaan.

Het pand in Hilversum is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Het is voorzien van nieuw sanitair en meubilair, betere geluidsisolatie tussen de kamers, meer ruimte voor naasten en medewerkers, een nieuwe lift, een beter toegankelijke tuin en een modern klimaatbeheerssysteem. Alles om ervoor te zorgen dat ook de komende jaren optimale zorg gewaarborgd is.
Tijdens de verbouwing zijn de bewoners verzorgd in Landgoed Jagtlust in ’s-Graveland. Een prachtig pand, met een schitterend uitzicht, maar door de grotere loopafstanden en de vele trappen was het ook flink wennen voor zowel bewoners als team.


Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum brengt warmte.

Zo’n zestig genodigden, onder wie donateurs, buren en oud-verpleegkundigen, namen vorige week alvast een kijkje  in het prachtig verbouwde hospice. Burgemeester Pieter Broertjes nam de officiële opening voor zijn rekening: door het aansteken van een vuurkorf bracht hij weer licht en warmte in het pand aan de Borneolaan. Donderdag 3 december keerden de bewoners en het team van Kajan terug. Iedereen is blij terug te zijn in de vertrouwde omgeving en opgetogen over de resultaten van de verbouwing.

De verbouwing van Hospice Kajan is mogelijk gemaakt dankzij de steun van vele particulieren en fondsen, waaronder Stichting Voorzorg Utrecht, Fonds NutsOhra, KNR – Projecten in Nederland, Oranje Fonds, Stichtingen Vredenburgh en Theresia Spijker, Stichting Zabawas en Dr. C.J. Vaillantfonds.

Hospice Kajan biedt al veertien jaar een warme, huiselijke omgeving aan mensen in de laatste fase van hun leven. Wij leveren palliatief-terminale zorg, waarin de wensen van onze bewoners en hun naasten centraal staan. Zestien gespecialiseerde verpleegkundigen en ruim honderd opgeleide vrijwilligers bieden de bewoners 24 uur per dag professionele en persoonlijke ondersteuning in hun laatste levensfase.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief