WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Harpsolo bij de OSG
Kortenhoef, wo 29 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het oude kerkje in Kortenhoef organiseert de OSG op 17 mei 2015 een Harpsolo programma door Regina Ederveen over Rosa Spier (1891- 1967) getiteld Weg van de Harp.

persbericht

Weg van de Harp

In het oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef organiseert de Oecumenische Streekgemeente op 17 mei 2015 een Harpsolo programma door Regina Ederveen over ROSA SPIER (1891- 1967) getiteld Weg van de Harp.

Regina Ederveen laat fragmenten horen uit de aangrijpende maar vaak ook humoristische brieven en dagboeken die door Rosa zelf zijn geschreven. Ze gaan over haar roerige leven, haar ervaringen met de harp en de medemens. Dit alles wordt afgewisseld door prachtige harpsolo's door Regina en foto's van Rosa Spier uit haar beginjaren, haar gloriejaren en haar laatste jaren als harpiste.

Regina Ederveen schreef een uitgebreide biografie over Rosa Spier getiteld 'Weg van de harp' (uitgave 2011). Een intiem programma dat een mooi tijdsbeeld laat zien van de mens en musicus Rosa Spier, maar met zeer gevarieerde muziek, van Barok tot Flamenco!

CV

Harpiste Regina Ederveen studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Op het Orpheus Concours in Brussel voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs en daarbij de tweede prijs in de categorie solisten. Ze speelde in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City. Behalve dat zij actief is als solo harpiste, treedt ze veel op met koren, als soliste en als begeleidster. Regina maakte meerdere cd’s, waaronder solocd's en cd's met ensemble. Regina bespeelt een gouden Lyon & Healy pedaalharp en een Dusty Strings Keltische harp. Info www.reginaederveen.nl

Over Rosa Spier

Geboren in een arm Haags gezin anno 1891 zag het er totaal niet naar uit dat Rosa Spier ooit de zo gevierde harpiste van het Concertgebouw Orkest zou worden. Met passie, wilskracht maar vooral door een uitzonderlijke muzikaliteit, behaalde ze al voor de Tweede Wereldoorlog grote successen en speelde voor uitverkochte zalen in Europa. Ze trouwde jong maar haar huwelijk hield geen stand en in de magere crisisjaren moest Rosa het alleen zien te rooien wat haar wonderwel lukte. Rosa Spier was Jodin en in de oorlog beleefde ze duistere jaren in de kampen (Theresiënstadt) zonder te weten waar haar harp gebleven was. Voor altijd getekend overleefde ze deze tragedie en in de na-oorlogse jaren dat ze weer actief was als harpiste bereikte Rosa via radio, tv en live- optredens nog steeds een groot publiek, waaronder duizenden schoolkinderen

Informatie

Wanneer: 17 mei 2015
Waar: Kerkje a/d Dijk, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 8,00, kinderen vrij
Site: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief