WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Julia Achkinazy in Het Jagthuis
Horstermeer, do 9 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 19 april speelt Julia Achkinazy pianostukken van Bach, Brahms, Mozart, Chopin en Rachmaninov bij het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Chopin en Rachmaninov bij Julia Achkinazy
Het Jagthuis, zondag 19 april

De Études-tableaux zijn etudes voor piano solo gecomponeerd door de Russische componist Sergei Rachmaninov (1873-1943). Rachmaninov liet zich bij het componeren van de etudes inspireren door enkele schilderijen.

Welke dat waren, is niet geheel duidelijk (hetgeen overigens Rachmaninovs intentie was). Hij componeerde de reeks met opus 33 toen hij op het landgoed Ivanovka verbleef, zijn zomerresidentie zo’n 600 km van Moskou. Daar voelde Rachmanonov zich altijd erg gelukkig en hij componeerde er bjivoorbeeld ook zijn eerste symfonie en derde pianoconcert. Tegenwoordig is er een Rachmaninov-museum gevestigd. Eén van de etudes-tableaux wordt door pianiste Julia Achkinazy op zondag 19 april in het Jagthuis ten gehore gebracht. Daarnaast speelt zij een aantal preludes, ook van Rachmaninov. Voor de pauze staan een tweetal nocturnes en een ballade van Chopin op het programma. De nocturnes met opusnummer 9 componeerde Chopin rond zijn 20e en hij droeg ze op aan madame Pleyel. De 2e nocturne in Es wordt gezien als de beroemdste en dat werk kunt u Julia horen spelen.
Achkinazy werd in Sint Petersburg geboren en bezocht daar vanaf haar 5e de muziekschool en het conservatorium. Ze reisde de wereld over, behaalde mooie prijzen op concoursen (1e prijs Chopin-concours) en besloot zich in Nederland te vestigen. Hier heft zij een bloeiende concert- en lespraktijk.

Julia Achkinazy: zondag 19 april 2015, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 30 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Julia Achkinazy
Het Jagthuis, zondag 19 april, 15.30 uur

Bach/Busoni - Koraal Prelude "Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ!"

J.S. Brahms - Intermezzo op.117 nr 2

W.A. Mozart - Sonate KV 310
in a
F. Chopin - Nocturne op.9 nr 2 in Es
F. Chopin - Nocturne op.posth. nr 20 in cis
F. Chopin - Ballade op.23 nr 1 in g 


F. Liszt - Rhapsodie Hongroise nr 6



S. Rachmaninov - Prelude op.23 nr 7 

S. Rachmaninov - Etudes-tableaux op.33 nr 8 

S. Rachmaninov - Prelude op.32 nr 12

S. Rachmaninov - Prelude op.23 nr 4

S. Rachmaninov - Moments Musicaux op.16 nr 4


F. Liszt - Feux Follets uit Etudes d'exécution transcendante


F. Liszt - Faust Valse

Biografie Julia Achkinazy

Julia Achkinazy werd geboren op 12 Juni 1979 in Sint Petersburg (Rusland). Gestimuleerd door haar moeder begon zij op vierjarige leeftijd met piano spelen. Vanaf haar vijfde levensjaar volgde ze de lessen in de muziekschool in haar geboorteplaats en begonnen haar eerste openbare optredens. Julia was als elfjarige winnaar van de 'eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten'. Hierna volgden vele concertuitnodigingen in het buitenland: Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

In 1992 werd Julia Achkinazy toegelaten tot de piano afdeling van het Muziek Lyceum van het Sint Petersburg Conservatorium. Ze kreeg les van de vermaarde professor Marina Wolf. In die jaren ging Julia op tournee naar Engeland en de Verenigde Staten: New York, Philadelphia en Lenox. Na haar opleiding aan het Muzieklyceum (1992-1996) studeerde Julia aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in Sint Petersburg. Haar mentoren daar waren Alexander Sandler en Professor Valery Vishnevsky. Gedurende haar studie nam Julia deel aan solo- en orkest uitvoeringen in Rusland en in het buitenland.
Julia gaf concerten op diverse grote en klein concertpodia in Sint Petersburg, in Weimar, Hamburg, Londen, Philadelphia en New York.

In 1999 werd Julia Diplomant van het ‘International Competition Jeunesses’ in Belgrado; dit concours werd helaas onderbroken door de Balkan oorlog. In hetzelfde jaar behaalde zij successen in twee andere pianowedstrijden: in Weimar won zij de 'Speciale Liszt Prijs' en in Sint Petersburg de 1e prijs in het Chopin Concours. In deze periode kreeg Julia ook privélessen van de wereldberoemde pianist en pedagoog Lazar Berman. Julia studeerde af in 2002 en zij trad toe tot de ‘post-graduate’ studie aan genoemd conservatorium bij Professor Stanislav Igolinsky.

Ze ging naar het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam voor een Masters degree bij Naum Grubert. In 2008 werd ze uitgenodigd als pianolerares bij de Stichting Bechstein Piano Education. Julia was de grote winnaar in de Finale 2008-2009 van de populaire serie ‘Koffie bij de Piano’ in den Bosch en ze werd als speciale gast uitgenodigd deel te nemen aan het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi op landgoed de Wulperhorst in Zeist.

Zij volgde masterclasses bij beroemde musici als Peter Waas (Duitsland), Lazar Berman (Duitsland), Leon Fleisher (VS), Antonio Baroni (VS), Vladimir Tropp (Nederland), Geoffrey Madge (Nederland).
In 2010 behaalde zij haar diploma aan het Sweelinck Conservatorium en nam twee nieuwe cd’s op. Zij heeft onlangs een dvd opgenomen "My Music, My Dream".

Julia gaf in november 2012 met groot succes een Concert in het Concertgebouw te Amsterdam. Sinds 2013 heeft zij een grote serie nieuwe Piano Duo Concerten met pianist en dirigent Bernhard Touwen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
pesbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief