WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren op Schema
Wijdemeren, di 9 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren liggen volgens het ministerie van Edith Schippers (VWS) op schema met de voorbereiding voor het leveren van jeugdzorg vanaf 2015.

persbericht

Volgende stap voorbereiding jeugdzorg

Wethouder Betske van Henten: “We blijven zorg bieden aan alle jeugd die dat nodig heeft”

Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren liggen op schema met de voorbereiding voor het leveren van jeugdzorg vanaf 2015. Dat blijkt uit de peiling van het ministerie van VWS waarin gemeenten worden gevraagd naar de stand van zaken.

Wethouder Betske van Henten: “Er is nog veel te doen, maar wij behoren tot de 31 van de 42 regio’s die op schema liggen met de voorbereiding. Zo houden alle kinderen en jongeren de zorg die zij nodig hebben. Ook nu die zorgtaken van het Rijk en de provincies worden overgedragen naar de gemeenten. Mensen hoeven zich hierover geen zorgen te maken.”

Het college van B&W van Wijdemeren heeft recent de beleidsnota Transitie en transformatie jeugdzorg: ‘Geen zorg om jeugdzorg’ vastgesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad. In deze beleidsnota is het kader beschreven waarbinnen alle jeugdhulp is geregeld. Zo zorgen de gemeenten er samen voor dat iedereen die dit nodig heeft jeugdzorg kan blijven ontvangen.

Zorgcontinuïteit

Voor kinderen en jongeren die nu al door Jeugdzorgaanbieders worden begeleid, wordt de zorgcontinuïteit gewaarborgd. De gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren spannen zich in om de zorg zoveel mogelijk bij de huidige aanbieder te garanderen, want de zorg voor de inwoners staat hierbij uiteraard voorop!

Zorg van het Rijk en provincie naar gemeenten

De Rijksoverheid en provincies zijn nu nog verantwoordelijk voor het grootste deel van hulp- en zorgtaken voor de jeugd. Per 1 januari 2015 komen deze taken onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Gemeenten zijn daarom momenteel druk bezig het beleid af te stemmen om deze verandering zo goed mogelijk te laten verlopen. Het beleid wordt vertaald in verordeningen en uitvoeringsregels. Tegelijkertijd wordt de uitvoeringsorganisatie ingericht en is de inkoop van zorg in volle gang.

Samen sterker

De gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren hebben ervoor gekozen om deze veranderingen samen aan te gaan. Ook wordt samengewerkt met andere partners zoals vrijwilligersorganisaties en Wmo- en cliëntenraden.

Besluitvormingproces

Op 25 september vergadert de gemeenteraad Wijdemeren over de beleidsnota. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief