WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verhalen onder je Kussen
Wijdemeren, wo 22 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 24 oktober wordt in het Filmtheater Hilversum 'Verhalen voor onder je kussen' vertoond in het kader van de campagne 'Maak seks lekker duidelijk'.

persbericht

Filmtour voor middelbare scholieren:
‘Verhalen voor onder je kussen’

Wanneer meer dan 200 middelbare scholieren in een donkere zaal kijken naar een film over seksuele wensen en grenzen, dan zal dat niet in stilte verlopen. Maar dat is precies waar Sense op uit is als op vrijdag 24 oktober in Filmtheater Hilversum ‘Verhalen voor onder je kussen’ wordt vertoond. De voorstelling is een verfilming van het gelijknamige boek en maakt deel uit van de landelijke weerbaarheidscampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’. Via deze campagne gaat Sense met jongeren in gesprek over seksualiteit.

Verhalen voor onder je kussen: het boek

Op 6 oktober verscheen het boek ‘Verhalen voor onder je kussen’ met zes verhalen over seksuele wensen en grenzen geschreven door bekende jeugdboekenschrijvers. In de regio Gooi en Vechtstreek bestelden zes scholen in totaal 450 boeken voor hun leerlingen. GGD Gooi & Vechtstreek ondersteunt de scholen rondom het thema Seksuele Gezondheid.

De films en de filmtour

Onder leiding van professionele filmmakers als Eddy Terstall verfilmden zes teams van jonge filmmakers de verhalen van het boek. Deze films zijn beschikbaar voor docenten in het middelbaar onderwijs.

Om de films nog beter te kunnen beleven, organiseert Sense een tour langs filmzalen in het land. Het zijn interactieve voorstellingen; behalve de films is er ook ruimte voor discussie en kunnen de leerlingen vragen stellen aan de jonge filmmakers en de medewerkers van GGD Gooi & Vechtstreek.

Over Sense en de actie

Sense is het nationale jongerenprogramma over seksualiteit van de GGD’en, Rutgers WPF en Soa Aids Nederland. Het bestaat uit de website Sense.info en een jongerenspreekuur verzorgd door de GGD. Sense.info is dé betrouwbare site met antwoord op alle vragen van jongeren over seks & relaties.

‘Maak seks lekker duidelijk’ is gefinancierd door de ministeries VWS en OC&W.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief