WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag RWZI Horstermeer
Horstermeer, wo 22 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Altijd al eens willen weten hoe het waterzuiveringsproces verloopt? Kom dan langs op de open dag van de rioolwaterzuivering Horstermeer op 1 november.

persbericht

Kijkje achter de schermen van een afvalwaterzuivering
1 november open dag rioolwaterzuiveringsinstallatie Horstermeer

Schoon water is van levensbelang. Voor mensen, maar ook voor planten en dieren. Het schoonhouden van onze rivieren, meren, sloten en plassen is één van de verantwoordelijkheden van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Dit doen we onder andere door het afvalwater te verwerken en te zuiveren. Altijd al eens willen weten hoe het waterzuiveringsproces verloopt? Kom dan langs op de open dag van de rioolwaterzuivering Horstermeer op 1 november.

Op zaterdag 1 november, van 11.00 tot 17.00 uur, bent u van harte welkom op het terrein van de rioolwaterzuivering te Nederhorst den Berg. In rondleidingen geven we u uitleg hoe het zuiveringsproces van A tot Z verloopt en hoe het bijdraagt aan een schonere Vecht. Het projectteam Schoonmaken Vecht is aanwezig om te vertellen over het verloop van het baggeren van de rivier. En er zijn diverse activiteiten voor kinderen.

Over de zuivering

De rioolwaterzuivering Horstermeer loost het gezuiverde water op de Vecht. In het Restauratieplan Vecht heeft het waterschap een aantal maatregelen opgenomen die bijdragen aan de doelstelling van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het verbeteren van de waterkwaliteit krijgt hierin een hoge prioriteit. Concreet doel van de richtlijn is een goede ecologische en chemische toestand van het oppervlakte- en grondwater te bereiken in 2015. Om deze nieuwe eisen te kunnen realiseren was het noodzakelijk de zuivering aan te passen en te renoveren. Tegelijkertijd is op de zuivering het eerste 1-STEP® filter ter wereld gebouwd. Een innovatieve filter-installatie die in een laatste stap van het zuiveringsproces nog meer afvalstoffen uit het water filtert, dan tot voor kort mogelijk was.

Op dit moment wordt door Waternet, in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de bodem van de Vecht gebaggerd, zodat in 2015 de Vecht schoon is. Het 1-STEP® filter draagt bij aan een blijvende schone Vecht.

Meer informatie

Zuiveren afvalwater: www.agv.nl/plannen/afvalwater-en-zuivering/
Schoonmaken Vecht: www.agv.nl/plannen/waterkwaliteit/schoonmaken-rivier-de-vecht/

Adres

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Horstermeer
Middenweg 159
1394 AH Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Ron Offermans
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief