WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Campagne Vrijwilligerswerk
Wijdemeren, za 1 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Deze week startten de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren een campagne over de veranderingen in (jeugd)zorg, welzijn en werk vanaf 2015.

persbericht

Campagne vraagt aandacht voor vrijwilligerswerk en mantelzorg
“Ook in de toekomst betaalbare, goede zorg dichtbij huis”

Deze week startten de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren een campagne over de veranderingen in (jeugd)zorg, welzijn en werk vanaf 2015. De titel van de campagne is ‘Voor elkaar’. Met onder andere posters langs de weg en advertenties in de huis-aan-huisbladen vragen de samenwerkende gemeenten aandacht voor de veranderingen in 2015 en de rol van het vrijwilligerswerk en de mantelzorg daarbij.

Wethouder Van Henten: “Mensen die zorg nodig hebben, verdienen ook in de toekomst goede, betaalbare zorg dichtbij huis. We werken met het principe van één huishouden, één plan, één regisseur. De gemeente kijkt ook wat iemand zelf nog kan en wat familie, vrienden of buren kunnen doen. Met de campagne willen we aandacht vragen voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. We zijn er voor elkaar.”

De campagne is ontwikkeld door de drie gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren samen: één campagne, drie keer uitgewerkt met plaatselijke voorbeelden.

Wat gaat er veranderen

Vanaf 1 januari 2015 regelt gemeente Stichtse Vecht begeleiding, dagbesteding, beschermd wonen en de ondersteuning van mantelzorgers. Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente ook verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en voor iedereen die een arbeidsbeperking heeft. Van Henten: “Mensen regelen zelf ondersteuning om actief te blijven. Familie, vrienden, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en de gemeente kunnen daarbij helpen. Met de campagne willen we deze voorbeelden laten zien. Want er gebeurt al heel veel in onze gemeente. Door er voor elkaar te zijn, houden we samen – inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke organisaties en de gemeente – de zorg en ondersteuning betaalbaar. Zo kan iedereen zolang mogelijk zelfstandig en actief blijven. De gemeente blijft echter hulp en ondersteuning bieden aan mensen die dat echt nodig hebben.”

Meer weten? 

Inwoners die vragen hebben over het ontvangen van (jeugd)hulp, ondersteuning of begeleiding kunnen de gemeente bellen via 14 035 of kijken op www.wijdemeren.nl/sociaaldomein. Ook publiceert de gemeente regelmatig op de gemeentepagina over de veranderende dienstverlening. Daarnaast zijn er inwonersbijeenkomsten waar inwoners in gesprek kunnen met de gemeente over de veranderingen.

De Rijksoverheid startte donderdag 16 oktober een campagne onder de titel 'Nederland verandert, de zorg verandert mee'. Kijk voor meer informatie op www.hoeverandertmijnzorg.nl. Of bel het landelijke informatiepunt: 0800-0126.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief