WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsstraat langs De Zodde
Oud Loosdrecht, za 1 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren gaat de 's-Gravelandsevaartweg langs de Intratuin opnieuw inrichten. Het betreft het gedeelte langs industriegebied De Zodde nabij de Oud Loosdrechtsedijk.

persbericht

Fietsstraat met nieuwe bomen en vernieuwde verlichting
Start herinrichting ‘s-Gravelandsevaartweg

De gemeente Wijdemeren gaat de ’s-Gravelandsevaartweg opnieuw inrichten. Het betreft het gedeelte langs industriegebied De Zodde. De werkzaamheden starten op maandag 27 oktober en duren naar verwachting tot vrijdag 28 november. Het werk wordt gerealiseerd met een subsidie van de provincie Noord-Holland.

Fietsstraat

De rijbaan van de ’s-Gravelandsevaartweg bij het industriegebied De Zodde is in slechte staat doordat de boomwortels van de naastgelegen bomen veel schade hadden veroorzaakt. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor fietsers. Daarom is in overleg met de bewoners een nieuw ontwerp gemaakt wat nu uitgevoerd gaat worden. Alle oude verhardingen van de ’s-Gravelandsevaartweg worden vervangen. Er komt een fietsstraat. Dit is een rode strook asfalt waarop een auto te gast is en de fietser altijd op het asfalt kan blijven fietsen. Daarnaast komen stroken grijze klinkers. De weg wordt visueel smaller en er komen nieuwe bomen en vernieuwde verlichting.

Omleiding voor fietsers

De weg is doodlopend voor auto’s en tijdens de werkzaamheden is de weg alleen toegankelijk voor aanwonenden. Doorgaand fietsverkeer kan het vrijliggende fietspad langs de doorgaande ’s-Gravelandsevaartweg volgen.

Meer informatie vindt u op de projectpagina van de gemeente: http://www.wijdemeren.nl/zodde.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief