WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Coalitievorming
Wijdemeren, zo 30 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA zette afgelopen vrijdag verdere stappen in de coalitievorming. Formateur Theo Reijn en zijn CDA praten verder met de VVD en PvdA-GL.

Vrijdagmiddag om één uur maakt de Gooi en Eemlander op haar website bekend dat het CDA in zee wil met de oude coalitiegenoten uit de vorige raadsperiode die begon in 2006. Ook toen bestond het college uit CDA, VVD, PvdA en GL (toen nog apart en samen goed voor drie zetels, nu twee).
Wethouderskandidaten zijn Theo Reijn (CDA), Betske van Henten (CDA), Sandra van Rijkom (PvdA-GL) en een persoon uit de VVD.
Volgende week wil Theo Reijn het collegeaccoord samenstellen en de beoogde wethouderskandidaten bekendmaken.

De Tijdlijn

Uit het drukke verkeer op Twitter afgelopen vrijdagmiddag valt op te maken dat de laatste fase van de formatiebesprekingen hectisch was en dat de communicatie niet geheel naar wens van alle deelnemers verliep.

Om één minuut over één (13.01) komt het eerste signaal uit de formatie. Op dat moment publiceert de G&E een artikeltje met een grote foto van Theo Reijn op de website van de krant waarin de CDA, VVD en PvdA/GL coalitie wordt aangekondigd. Tegen half twee (28-03-14 13:23) Twittert de G&E dat het spannend wordt in de formatie. Vijf minuten later komt de eerste Tweet (28-03-14 13:28) van de Redactie van de Gooi en Eemlander langs. Om 14.12 (28-03-14 14:12) volgt een Tweet van de G&E, met een link naar het artikel op de webstie, waarin de CDA, VVD, PvdA-GL gesprekken worden bevestigd. Twee en een half uur na de eerste publicatie van het artikel op de website van de Gooi en Eemlander wordt de WWK gebeld door formateur Theo Reijn met de bevestiging dat het CDA verder praat met de VVD en PvdA-GL en de mededeling dat D66 en DB afgehaakt hebben. De WWK zendt tegen half vier een Tweet met deze informatie (28-03-14 15:28) naar haar lezers/volgers.

Hik in de communicatie

Tien minuten na de WWK Tweet geeft DB (28-03-14 15:38) een andere lezing, namelijk dat de partij niet afgehaakt heeft, maar afgebeld is. De andere grote winnaar in de verkiezingen, D66, Twittert tegen vier uur zeer teleurgesteld dat zijn partij niet is afgebeld, maar de stand van de formatie uit de krant heeft moeten vernemen (28-03-14 15:54).

bron
G&E/Twitter
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief