WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afscheid Oude Raad
Wijdemeren, vr 28 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Woensdagavond werd afscheid genomen van dertien van de negentien raadsleden. Een enorm aantal. Burgemeester Martijn Smit sprak ze toe.


Links burgemeetser Martijn Smit, rechts houdt griffier Ina Schutte
het geschenk voor de vertrekkende raadsleden op.

Alle vertrekkende raadsleden ontvingen een ingelijste afbeelding van 's-Graveland. Ab Krook (DB) was afwezig vanwege schaatsactiviteiten elders. Kees Haverkamp (CDA) onderzocht samen met twee andere raadsleden de geloofsbrieven van de nieuw gekozen raadsleden. (Hebben ze geen conflicterende belangen of functies.) Hij verklaarde dat alles prima in orde was en dat de benoeming van de nieuwe raadsleden gisteravond kon plaatsvinden. Hieronder in de rechterkolom de typeringen van burgemeester per raadslid.

Nieuwe realiteit

"Na sluiting van deze vergadering dient zich een nieuwe realiteit aan. Een nieuwe raad met een andere dynamiek. Deze raad heeft moeilijke besluiten genomen en was oplossingsgericht alleen de laatste maanden ontstond, in de aanloop naar de verkiezingen polarisatie, maar dat is normaal. U heeft de ingewikkelde discussie over de ontwikkelingen in de regio gevoerd en de wens van het kabinet om gemeenten met 100.000 inwoners te vormen, een wens die al weer passé lijkt." :aldus burgemeester Smit.

  Dit zei burgemeester Smit over het vertrekkende raadslid:

Emile Bakker (DB)
Emile Bakker is serieus, altijd oplettend en bescheiden. Toch heb ik hem ook dronken, lallend en struikelend gezien. Als begenadigd toneelspeler bij DSO, waar een hele andere Emile Bakker optrad. In deze zaal speelde hij nooit toneel, maar was hij altijd serieus en op de inhoud.

Felix Flameling (GL)
Dutch teacher, Dutch preacher. Wars van Enegelse woorden in onze taal. Je bent principiëel. Als er een rare uitdrukking of een kromme zin langs kwam, dan borrelde de docent Nederlands in je op en verbeterde je ons. Je liet je nooit onder druk zetten en gaf dat heel duidelijk aan. Je had politieke handigheid in het debat. Je komt uit Amersfoort, daar wonen keientrekkers. Ik heb het opgezocht. Een keientrekker keert een zware kei om, om de onderkant te kunnen lezen. Dat ben jij. (Waarna Felix een lintje kreeg.)

Miep van Hattem (DB)
Miep, je krijgt na 12 jaar raadslidmaatschap meer tijd voor je hobbies. Een pokerface heb je niet. Ben je ergens blij mee, dan straalt dat van je gezicht, maar ook als je het er mee oneens bent is dat duidelijk te zien. Je maakte je sterk voor de bibliotheek. Je bent een echte ondernemer. Je krijgt van ons het beeldje "Samenwerken op niveau", omdat je dat zo graag wilde hebben.

Kees Haverkamp (CDA)
Kees Haverkamp is Berger in hart en nieren. En dat wordt je niet zomaar. Hij is zeer actief in veel verenigingen, vaak als penningmeester. Hij gedraagt zich correct en onberispelijk.

Jan Hermans (PvdA)
Ik zal geen poging doen om het accent van Jan Hermans te imiteren, want daarin faal ik hopeloos. Jan is altijd gefocust op de inhoud. Hij profileert zich niet. Hij is altijd vriendelijk, maar wel vasthoudend. Hij heeft actief meegebouwd aan de combinatie PvdA-GL

Co de Kloet (DB)
Iets over Co de Kloet zeggen is als een balletje trappen in het bijzijn van Johan Cruyf. Je was er een meester in om iemand ludiek in de politieke nesten te helpen. We genoten van je houding. Soms riep je door de zaal: "Flauwe kul!". Ik kon dan niet ingrijpen. Ook niet als je met een wegwerpend gebaar aantoonde dat het nergens over ging. Je bent een icoon in de politiek van Wijdemeren.

Henk de KLoet (DB)
Henk de Kloet zat altijd dicht bij de collegetafel. Ik hoorden hem regelmatig gniffelen, of ik hoorde zijn verontwaardiging. Hij was standvastig in zijn mening.

Marcel Maassen (DB)
Marcel Maassen is de buurman van Ria Hennis. Hij schrok toen hij er in 2010 achter kwam dat hij echt gekozen was. Je moest wennen aan het raadslidmaatschap, maar op zeker moment sloeg de vonk aan, toen je tablet niet deed wat jij wilde. Je legde hem opzij en hield een betoog dat klonk als een klok. Je krachtigste tool was jij zelf. Je onderscheidde je met inhoud en vooral met humor. Ik hoopte dat je door ging. Jammer dat je anders besloot.

Joep Nuissl (DB)
Joep Nuissl is een analytisch denker. Afspraak is afspraak, daar is hij keihard in. Als je hebt afgesproken dat je om half zeven belt en het wordt vijf over half zeven, dan heb je een probleem en wordt je dat wel even duidelijk maar weliswaar vriendelijk gemeld. Je bent een prater, maar luisteren kan je ook. Je bent helder en no-nonsense. Ook buiten de raad zullen je handen blijven jeuken.

Ben Steenvoorden (DB)
Met een rijmpje opende burgemeester Smit, waarna hij zei: "Je maakte een bijzondere gang door deze raad. Van de PvdA naar WIJ en toen door naar Doprsbelangen. Je bent een echte verenigingsman. Je probeert de verbinding te leggen tussen de mensen en de politiek. Daar worstel je mee. Jij steekt zo in elkaar, al is de mores in de politiek soms anders en dat viel niet altijd mee."

Liesbeth Siderius (Siderius)

Liesbeth Siderius. Liesbeth hoe doe je dat? Je vliegt naar de VS, mailt intussen een vraag over het sociaal domein of de Loosdrechtse Plassen en je bent 's avonds weer bij de vergadering. Je bent een liberaal en je denkt op een hoog abstractieniveau, waardoor dit niet altijd jouw speelveld was. Een echte professional.
Je bent non-conformistisch. Ik ben wel blij dat we iets minder vragen te beantwoorden krijgen. We gaan je missen.


Martin Vuyk (VVD)
Martin is zeer serieus. Hij zet duidelijke piketpalen waarbinnen hij opereert. Hij bereidt zijn dossierkennis goed voor en laat niet los als een kwestie hem bezig houdt. Hij is consequent, maar ook van "samen die klus klaren", zoals bij de invoering van iPads in de gemeente. Gaat iets hem te ver, dan is het "genoeg is genoeg", zoals indertijd bij het voorzitterschap van de commissie B en M. Martin we nemen afscheid, maar het kan zomaar gebeuren dat je terugkomt.

Ab Krook (DB)
Ab Krook was niet aanwezig. Hij werd niet direct toegesproken. Wel meldde burgemeester Smit dat Ab gedreven is voor de sport en vaak in de slome debatten het puntje van zijn tong af moets bijten omdat hij meer actie en doortastendheid wilde zien.

 

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief