WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA bedankt de Kiezers
Wijdemeren, za 22 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA bedankt de kiezers voor het vertrouwen dat afgelopen woensdag in de partij en de kandidatenlijst werd gesteld.

persbericht

CDA Wijdemeren: Kiezers bedankt!

Na een intensieve en zichtbare campagne is het CDA met zeven zetels als grootste partij van Wijdemeren uit de stembus gekomen. Volgens lijsttrekker Theo Reijn een geweldig resultaat dat dankzij een groot en hecht CDA-team en ontzettend veel gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties is bereikt.

Reijn: "Allereerst wil ik namens het hele team alle kiezers enorm bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Met elkaar gaan wij nu aan de slag voor 'n sterk Wijdemeren waarbij de samenleving en niet de overheid centraal zal staat."

Groene golf

In hun opvallende groene jassen trokken de CDA'ers met milieuvriendelijke solexen en een huifkar door de dorpen van Wijdemeren. Een zichtbare groene golf. "Steeds zochten wij hierbij het contact met de inwoners van onze mooie gemeente", vertelt Theo Reijn. "Er zijn veel goede gesprekken gevoerd en zo hoort het ook. Aanspreekbaar zijn is één van de belangrijkste taken van een raadslid. En goede communicatie tussen politiek en inwoners is niet iets wat alleen in verkiezingstijd belangrijk is. Het is een permanent proces waar wij als CDA veel waarde aan hechten."

Vroeg op na verkiezingswinst

Na afloop van de verkiezingsbijeenkomst in het gemeentehuis hebben de CDA'ers tot in de kleine uurtjes de overwinning gevierd. Toch stonden zij donderdagochtend om 7.00 uur al weer klaar. Reijn: "Meermalen heb ik gezegd dat bij winst voor het CDA de bloembakken bij wijze van spreken de volgende dag om 7.00 uur van de straat worden gehaald. Symbolisch hebben we de daad bij het woord gevoegd."

Voor het daadwerkelijk verwijderen van de bloembakken is een raadsbesluit noodzakelijk. Het CDA zal alles op alles zetten om dat besluit tijdens de raadsvergadering van 24 april a.s. te nemen. "Daarna moeten ze snel weg en gaan wij werken aan een definitieve inrichting van de Vaartwegen om de overlast voor de bewoners in te perken."

Coalitiebesprekingen gestart

Het CDA is donderdag ook direct gestart met de coalitiebesprekingen. Namens het CDA worden de besprekingen gevoerd door Theo Reijn en Jan Verbruggen. Door de nieuwe CDA-fractie zijn zij gekozen als fractievoorzitter en vicefractievoorzitter. Fractiesecretaris Betske van Henten is bij de besprekingen gespreksleider.

Reijn wil een snelle en open formatie van het nieuwe college. Donderdagmiddag is al het eerste overleg met vertegenwoordigers van alle partijen gehouden. "Anders dan vier jaar geleden hebben wij geen claims en voorwaarden vooraf op tafel gelegd. Alle fracties kunnen de voor hun belangrijke gesprekspunten inbrengen en aangeven welke portefeuilles zij ambiëren bij eventuele toetreding tot het college. Vrijdag worden de coalitiebesprekingen voortgezet. Dan met elke fractie afzonderlijk."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief