WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cor van Dijk
Kortenhoef, di 11 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelanger van het eerste uur en DB-bestuurslid Cor van Dijk uit Kortenhoef is enkele dagen geleden overleden.

Ik herinner me Cor van Dijk als een altijd even vriendelijke, lieve en belangstellende man. "Hoe gaat het met Nadja? Doe haar de groeten!" :dat was de vaste begroeting van Cor als ik hem tegen kwam. Een ingetogen man met een heel bijzondere liefhebberij, zingen in het Byzantijns Koor in Utrecht. Zo'n stille steunpilaar die elke organisatie of partij heeft. Nooit op de voorgrond, toch altijd aanwezig en onmisbaar.


René Voigt en Cor van Dijk.

In mijn archief vond ik deze foto. Het is 21 april 2001. In de Dobber wordt een politiek café georganiseerd door de AROS, de lokale 's-Gravelandse omroep. De presentatie is in handen van Herman Stuyver en Ans Steenvoorden. Het is de aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november 2001. Co de Kloet legt uit waarom er drie Dorpsbelangens zijn opgericht, één per kern. En verder gaat het over verkeer en de z.g. CDA-drempels op het Hollands End in Ankeveen die door PvdA lijsttrekker Ties Hagen met 80 km/u genomen waren.

In de zaal zit Cor van Dijk naast René Voigt. Met pretlichtjes in zijn ogen volgt hij de debatten. Cor van Dijk zoals ik me hem zal blijven herinneren.

Rik Jungmann

ingezonden bericht

We kregen het droevige bericht van het overlijden van Cor van Dijk.

Hij was zanger en hield van verhalen maar bovendien was hij onze Cor, trouw lid en steunpilaar van Dorpsbelangen behorende tot die oude kern, het fundament van ons succes.

Hij blijft in ons geheugen gegrift.

Wij wensen Janny, kinderen en kleinkinderen sterkte in hun verdriet met dit verlies.

Bestuur DorpsBelangen
Wiet van den Brink, voorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/ing. bericht
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief