WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ankeveen Artistique
Ankeveen, ma 10 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ook dit jaar staat het Art Festival 'Ankeveen Artistique'  op de derde zaterdag van september weer op de kaart. De organisatie zoekt verrassende verhalen, gedichten, beelden, etc.

persbericht

Ankeveen Artistique

Ook dit jaar staat het Art Festival “Ankeveen Artistique”  op de derde zaterdag van september weer op de kaart. Ondanks het succes van vorig jaar gaan we een aantal zaken veranderen. We gaan terug naar maximaal 60 deelnemers met daarnaast een hoger festivalgehalte gericht op de kunst.

Naast de kunstenaars gaan wij dus ook op zoek naar muzikanten, bewegende kunstobjecten, doe kunstenaars, dichters, onbekende kunst….Dit zal bewegend tussen het publiek worden uitgevoerd en/of op een drietal creatieve podia.

Wat gaat  het jaar 2014 voor dit evenement typeren: drie  creatieve podia,  het water wordt betrokken bij het evenement, kunst tussen en met de bezoekers, een kleinere oppervlakte met meer energie, minder kramen maar meer kraamhouders met uitvoering van kunst, catering met ruime zitplek,  kortom letterlijk een “art festival”. Het evenement heeft nu richting gekregen met daarin een duidelijke onderscheidende handtekening. Voorgaande  jaren hebben wij reeds geëxperimenteerd met een aantal workshops die een groot succes waren (graffiti workshop, kinderworkshop, Chinese schilderclub, Raku oven), met deze actieve houding gaan we door.

Wij vragen aan de deelnemers die meedoen dus om bezoekers te verrassen met de uitvoering van een kunstuiting: verrassende verhalen, gedichten voordragen, beeldhouwen, lichtspektakel, verf met pigment maken, digitale technieken om te bewerken, hout bewerking, zelf aan het werk, filmpjes…. Wij proberen om een groot deel van de deelnemers daarop te selecteren. Wij kijken dus thema gericht, we gaan voor het vieren van de kunst en maken er een echt feest van. Kent u mensen die hieraan invulling kunnen geven, of bent u dit zelf, dan horen wij dit natuurlijk graag. Van Galerie tot deelnemer aan het de creatieve podia, laat het weten.

Team Art festival “Ankeveen Artistique”   artfestivalaa@gmail.com / www.ankeveenartistique.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
perbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief