WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gauguin Ensemble in Jagthuis
Horstermeer, zo 9 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 23 maart speelt het Gauguin Enesmble, piano en klarinet, in het Jagthuis in de Horstermeer stukken van Schumann, Brahms, Poulenc en anderen.

persbericht

Theeconcert door Gauguin Ensemble in Het Jagthuis

Zo kleurrijk als de schilderijen van Paul Gauguin er uit zien, zo fris, contrastrijk en spannend klinkt de muziek die het Gauguin Ensemble vertolkt. Al twee decennia lang vormen klarinettiste Yfynke Hoogeveen en pianiste Loes van Ras het Gauguin Ensemble.

Vanuit hun woonplaats Groningen komen zij graag naar het Jagthuis om er een concert te geven. Ze hebben gekozen voor een afwisselend programma van werken voor piano-solo en klarinetsonates. Loes van Ras speelt pianowerken van de Catalaanse componist Federico Mompou en de Kinderszenen van Robert Schumann.

Samen spelen ze de Vier Stücke van Alban Berg, en de klarinetsonates van Francis Poulenc en Johannes Brahms. Zijn klarinetsonate droeg Poulenc op aan de herinnering aan vriend en collega Arthur Honegger, die net als Poulenc lid was van de Groupe des Six. De sonate was ‘besteld’ door Benny Goodman, de beroemde Amerikaanse klarinettist. Hij zou de sonate ook in première brengen met de componist aan de piano, ware het niet dat Poulenc overleed nog voordat de sonate uitgegeven was. Uiteindelijk waren het Goodman en Leonard Bernstein aan de piano die op 10 april 1963 Poulenc’s klarinetsonate in Carnegie Hall voor het eerst speelden. Iets meer dan een halve eeuw later klinkt het werk in een frisse uitvoering van het Gauguin Ensemble in het Jagthuis!

Zondag 23 maart 2014, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief