WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bordspel DB: Herinneringen
Wijdemeren, vr 7 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen voert campagne met een Wijdemeers ganzenbord. De Ronde van Wijdemeren. Er was ook in 1978 een bordspel in de campagne.

We schrijven 1977-1978

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 's-Graveland is in volle gang. Er wordt gestreden om dertien zetels. D66 's-Graveland is net opgericht. Joep Nuissl is voorzitter, bestuursleden zijn o.a. Jos Filipiak en Rik Jungmann. Er wordt met kracht campagne gevoerd om lijsttrekker Rob Ligthart in de gemeenteraad, onder voorzitterschap van burgemeester Van der Walle te krijgen.

Bekende raadsleden uit die tijd zijn Joke van Raam, Rein Wielsma, Wim de Kwant, Gijs Knook en Kick Fokke om er een paar te noemen. In de campagne wordt in de drie dorpen langs de deur gegaan met een wetenschappelijk verantwoorde enquête, die is opgesteld door Arnoud Braat. Eén van de briljante ideeën van de jonge afdeling is het maken van een 's-Gravelands ganzenbord. "U rijdt te hard op het Noordereinde en krijgt een boete. Sla 1 beurt over." (Ook toen al.) Eén van de leden verzorgt het drukwerk en zo worden er 3000 ganzenbordspelen met dobbelstenen en pionnen uitgedeeld in 's-Graveland. Rob Ligthart, die bij Natuurmonumenten werkte, kwam met 1 zetel in de raad. Later werd hij opgevolgd door Jan Jongbloed.

Voor nu zou een aardige opdracht zijn: "U heeft een bloembak aan gort gereden. De aanwonenden achtervolgen u. U vlucht over de Kortenhoefsedijk. U krijgt een extra beurt."

Joep Nuissl was jaren afwezig op het politieke toneel, maar zit sinds vier jaar in de raad voor DB en is nummer vijf op de lijst voor de verkiezingen op 19 maart.

Déjà vu...

Campagne GV 2014

persbericht

DorpsBelangen introduceert De Ronde van Wijdemeren

De fractie DorpsBelangen bedacht dat het aardig zou zijn om in deze met politiek overladen campagnetijd nu eens iets te doen voor de gemeenschap dat géén politieke boodschap met zich meebrengt, maar gewoonweg leuk is om te krijgen.

Deze gedachte ontstond tijdens alle voorbereidingen in het DorpsBelangen campagneteam. Centraal stond de gedachte iets aan te bieden, waar zowel jong als oud plezier aan kunnen beleven. En natuurlijk met een welkome knipoog naar ons mooie Wijdemeren...

Het werd een bordspel: “De Ronde van Wijdemeren”. Je kunt het spel spelen met maximaal 4 spelers, 3 pionnen per speler en een dobbelsteen. De uitleg en de spelregels staan uiteraard op het bordspel.

Het bordspel is verkrijgbaar tijdens de zaterdagen dat DorpsBelangen met haar campagneteam op pad is door Wijdemeren. Het zal ook worden aangeboden tijdens andere publieke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld het jeugddebat in groep 8 van de Curtevenneschool in Kortenhoef op 12 maart.

Meer informatie bij het campagneteam van DorpsBelangen ct@dorpsbelangen.nu

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht/WWK
foto
persbericht
auteur
persbericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief