WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag Rijvereniging NdB
Nederhorst den Berg, ma 26 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 1 jnui houdt de Rijvereniging Nederhorst den Berg een open dag. U kunt kennis maken met alle facetten van het paardrijden. Zeker ook aan de jeugd is gedacht.

persbericht

Open dag op 1 Juni 2014 bij Rijvereniging
Nederhorst den Berg op Manege Laanhoeve

Ook dit jaar willen wij de jeugd van Wijdemeren weer de kans geven om kennis te maken met de paardensport. Verleden jaar stond nog in het teken van ons 40 -Jarig bestaan, maar ook nu pakken we de Open dag op Zondag 1 juni  2014 weer goed aan.

Het begint rond 12 uur op het parkeerterrein van de Laanhoeve, waar we een mini markt hebben. Voor de kinderen is er een suikerspin en kan je je gezicht laten sminken en de allerkleinsten kunnen zich vermaken op het springkussen.

Om half 1 begint de eerste demonstratie in de Binnenbak van de manege.
Wij proberen deze middag alle facetten van het paardrijden te laten zien zoals o.a. Dameszadel-rijden, Dressuur, Western, rijden op muziek, Springen en Carrousel-rijden.  Voor het laatst genoemde zijn 16 volwassen leden al maanden aan het oefenen om u een leuke uitvoering te laten zien. Onder leiding van Marjon Morren, die al meer dan 30 jaar bij de vereniging betrokken is, wordt er een spectaculaire carrouseluitvoering neergezet.

Ook demonstreren 2 jonge amazones u een Pas de Deux. Op muziek en met prachtige kleren aan maken zij de mooiste figuren in de bak met hun brave paarden.  Manege eigenaar Theo de Mol geeft hoogst persoonlijk een spring-clinic en laat u de springtechniek zien van de Ruiter met zijn paard of pony. Ook vinden paarden het erg leuk om te voetballen. Ook hier is een demonstratie van te zien.

Intussen worden er buiten lekkere pannenkoeken gebakken op een speciaal fornuis door 1 van onze vele vrijwilligers en is het informatiestandje geopend. Hierin kunt u een proefles bestellen of informatie inwinnen als u lid wil worden van de grootste rijvereniging van Wijdemeren.  Mocht het weer het toe laten willen we buiten op de drafbaan een training laten zien van een draver paard dat voor de drafkoers wordt klaar gestoomd. Een paarden/pony rassen defilé  in de binnenbak maakt de dag compleet.

Gratis rondje op een paard of pony

Natuurlijk is er tussen alle shows door gelegenheid om uw kind eens op het paard/pony te zetten en een proefrondje te maken onder begeleiding. Mocht u kind het erg leuk vinden, dan hebben wij starterspakketjes en een aantal beginnersgroepjes. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Ook volwassenen zijn hier welkom om het eens te proberen. Maar misschien heeft u vroeger wel gereden en kriebelt het weer om te beginnen. Twijfel niet langer en reserveer een proefles. Na 1 of meer proeflessen kunt u rustig instromen in een groeples voor volwassenen waar we nog wat ruimte in hebben bijv. op de woensdagavond om 9 uur.

Wij hopen u te verwelkomen op Zondag 1 juni  12 uur.
Locatie:  Manege Laanhoeve,  Meerlaan 20 Nederhorst den Berg.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief