WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herstel eilandjes Wijde Blik
Kortenhoef, do 22 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Natuurmonumenten is gestart met het herstellen van de beschoeiing van een aantal recreatieve eilandjes in de Wijde Blik. Naar verwachting is de klus eind mei afgerond.

persbericht

Herstel schade eilandjes Wijde Blik

Natuurmonumenten is gestart met het herstellen van de beschoeiing van een aantal recreatieve eilandjes in de Wijde Blik. De eilandjes zijn daardoor minder goed toegankelijk, maar de overlast blijft beperkt. Het blijft mogelijk op deze locatie aan te leggen. Naar verwachting is de klus eind mei afgerond.

“Twee jaar geleden heeft Natuurmonumenten de schade achter de beschoeiingen ook hersteld. De gaten zijn toen opgevuld met zand, maar dit is binnen twee jaar weggespoeld. Er waren toen te weinig financiële middelen voor een meer efficiënte oplossing. Nu wordt, ondanks dat het een heel kostbare klus is, de beschoeiing waar nodig hersteld zodat het water geen vat meer heeft op de oevers. Anders blijft het dweilen met de kraan open”, aldus boswachter Marcel Kwant.

Schade herstellen

Op plekken waar boten aanleggen en tegen de kant aanvaren is schade ontstaan aan de beschoeiing. Daardoor krijgt het water vat op de oevers. De oever slaat weg en er komen gaten achter de beschoeiing. Na het herstellen van de beschoeiing wordt in de gaten stevig doek geplaatst en daarna wordt het opgevuld met zand. De werkzaamheden worden samen met een lokale ondernemer uitgevoerd. Na deze maatregelen liggen de eilandjes er over twee weken weer goed bij.

Impuls voor Wijde Blik

De werkzaamheden aan de eilanden lopen vooruit op de impuls die Natuurmonumenten aan de Wijde Blik wil geven. Er wordt steeds meer gerecreëerd op de Wijde Blik en om aan de toenemende vraag naar recreatieve mogelijkheden te voldoen zijn een aantal eilanden, paden, aanmeerpalen, beschoeiingen en andere voorzieningen aan duurzame verbetering en aanpassing toe. Het plan hiervoor is al geschreven. Natuurmonumenten zoekt nu met andere partijen naar financiering.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief