WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezoek de Buitenplaatsen
's-Graveland, vr 16 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgen en overmorgen kunt u de Buitenplaatsen in 's-Graveland samen met de boswachter bezoeken.

persbericht

Bijzondere parels

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek te ’s-Graveland organiseert vele begeleide wandelingen om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van de natuur en de cultuurhistorie op de prachtige landgoederen.

Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam of een van de andere fraaie buitenplaatsen van ’s-Graveland worden ook wel de parels onder de Buitenplaatsen genoemd. Ga mee met onze boswachters en laat u verwonderen door de natuur én de prachtige verhalen over hun geschiedenis, de bewoners, hun tuinen en de bomen en planten.

Zat 17 mei 10:00 tot 12:00 uur - Wandeling over Gooilust met bezoek aan landhuis
Gooilust staat ook wel bekend als Het bos van Blaauw.

Voormalig bewoner Frans Ernst Blaauw hield van exotische dieren als gnoes en zebra’s. De onlangs gerestaureerde gnoestallen herinneren hier nog aan. Ontdek verder de bijzondere collectie exotische bomen. Deze wandeling speciaal voor volwassenen, wordt afgesloten met een begeleid bezoek aan het landhuis, nu kantoor en showzaal voor interieurinrichting. Waan je even terug in de tijd aan de hand van oude foto’s.

Zon 18 mei 2014 - 14:00 tot 15:30 uur – Ontdek de Buitenplaatsen

Wandel mee met de boswachter over één van de buitenplaatsen in 's-Graveland. Deze maandelijkse activiteit, speciaal voor volwassenen, duurt ongeveer 1,5 uur. De boswachter kan je de mooiste verhalen vertellen en weet de mooiste plekjes. Neem je camera mee om de prachtige doorkijkjes en panorama’s vast te leggen.

Reserveren

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief