WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Def. Vaartwegeninrichting
's-Graveland, ma 12 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college van B en W komt in het najaar met een planning voor de definitieve inrichting van de vijf vaartwegen in ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen.


Verkeerswethouder Theo Reijn (CDA)

Nieuwe spelen, nieuwe kansen...

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

In najaar planning voor definitieve inrichting vaartwegen

Het college van B en W komt in het najaar met een planning voor de definitieve inrichting van de vijf vaartwegen in ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen. De (fasegewijze) definitieve inrichting van de vaartwegen wordt samen met andere noodzakelijke wegwerkzaamheden op andere locaties in Wijdemeren tot 2018 opnieuw ingepland.

Wethouder Theo Reijn: “Dit zullen definitieve maatregelen zijn. We gaan geen proeven meer houden’. In afwachting van de definitieve inrichting worden komende periode een aantal voorlopige voorzieningen aangebracht die bijdragen aan de verkeersveiligheid.”

Beëindigen proef

Op 24 april 2014 heeft de gemeenteraad besloten de proef voor een 30 km-zone op de vaartwegen in ’s-Graveland te beëindigen. Hiermee kwam een einde aan een turbulent dossier, waarover de meningen sterk uiteenlopen. Aanleiding voor de proef was de beleving van de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de vaartwegen door een deel van de bewoners. Door voormalig wethouder G.H. Abrahamse en het vorig college is goed geluisterd naar deze zorgen. In een zorgvuldig traject met alle betrokkenen is in mei 2013 tot de proefinrichting met bloembakken gekomen. Daarbij zijn objectieve criteria bepaald. Uit de evaluatie is gebleken dat de doelstellingen en verwachtingen van de proef, op basis van deze objectieve criteria, onvoldoende zijn behaald. Ook de noodzaak om het Noorder- en Zuidereinde geheel als 30 km-zone in te richten ontbreekt en kent de nodige kritiek bij andere bewoners, hulpdiensten en openbaar vervoer.

Voorlopige voorzieningen

Onlangs zijn de bloembakken verwijderd en komende tijd worden er een aantal voorlopige voorzieningen aangebracht die bijdragen aan de verkeersveiligheid (o.a. middenbelijning, bebording en het terugplaatsen van de ‘straatjuwelen’). Deze maatregelen zijn een behoorlijke kostenpost. Hierdoor zullen een aantal andere wegwerkzaamheden die voor 2014 stonden ingepland, moeten doorschuiven naar 2015.

Verder werken aan verkeersveiligheid en leefbaarheid

Het huidige college wil verder werken aan het verbeteren van de gevoelde, subjectieve verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rond de vaartwegen. Er zijn echter ook andere wegdelen in Wijdemeren die, vanuit veiligheidsoogpunt of technische noodzaak, aandacht behoeven. De (fasegewijze) definitieve inrichting van de vaartwegen wordt samen met de andere noodzakelijke wegwerkzaamheden op andere plaatsen in Wijdemeren tot 2018 opnieuw ingepland. Uiteraard wordt hierbij de nodige afstemming gezocht met direct aanwonenden, hulpdiensten, Adviescommissie Verkeer en overige betrokkenen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief