WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Economic Board Gelanceerd
Regio, za 28 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen donderdag werd de Economic Board Gooi en Vechtstreek gelanceerd. De EBGV gaat de wethouders Economische Zaken in de regio adviseren.

persbericht

Economic Board Gooi  & Vechtstreek gelanceerd

In aanwezigheid van vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid is op 26 juni jl. in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum de Economic Board Gooi & Vechtstreek gelanceerd.


De aanwezige Boardleden van links naar rechts: Bob Verburg, Joop van Dort, John Leek, Jan van Run (voorzitter), Henk Heijman, Désirée Majoor, Cees van Vliet, Peter Driessen, Ron Bot en Patricia Esveld.
Op de foto ontbrekende Boardleden: Hans Hillen, Niek Ketting, Tom Coronel en Laurens Leeuwis.

De regio bundelt de krachten binnen de Economic Board voor een economisch sterke regio.
Dit adviesorgaan voor de regionale portefeuillehouders Economische Zaken heeft een eerste advies uitgebracht om de samenwerking aan te gaan met Almere   voor de Floriade 2022.

Media, zorg en toerisme

De bijeenkomst werd geopend door Jan Müller, directeur van Beeld en Geluid. In zijn betoog schetste hij  de connectie tussen Beeld en Geluid en de Economic Board in de vorm van het archief (media), het museum (bezoekers, toerisme) en het kenniscentrum (onderzoek, innovatieve projecten). De Board moet zorgen voor een optimale verbinding tussen alle triple helix partijen (ondernemers, onderwijs, overheid).

Gedeputeerde Jan van Run, onafhankelijk voorzitter van de Board, gaf vervolgens aan dat de focus  wordt gelegd op de drie regionale speerpunten media, zorg en toerisme en dat met alle innovatieplatforms ingezet moet worden op de totale economische ontwikkeling. De triple helix samenwerking komt uiteindelijk samen in de Board, als krachtig en verbindend orgaan. Hij nodigde uit vooral kritische vragen te blijven stellen richting de Board en gezamenlijk over gemeente- en regiogrenzen heen te kijken.

De eerste steen

Wimar Jaeger, voorzitter van het regionaal portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken, overhandigde symbolisch een baksteen aan de voorzitter van de Board, als eerste steen om een stevige Board mee op te bouwen. De heer Jaeger gaf aan dat de regio Gooi en Vechtstreek over een gezonde economie beschikt, die vooral gedragen wordt door ondernemers. De economische ontwikkeling dient wel verstevigd te worden en hierbij is de overheid onmisbaar. Een taak die hij voor de Board ziet weggelegd is de economische advisering en tevens vertegenwoordiging van de regio  binnen de Noordvleugel van de Randstad. Hij riep de bestuurders op om het belang en de urgentie van toekomstige adviezen vanuit de Board zeer serieus te nemen en de verbindingskracht vanuit de overheid in te zetten om economische ontwikkeling te faciliteren. Voor de Board had hij ook nog enkele adviezen: denk breed, trek de beste mensen aan en wees bereikbaar en aanspreekbaar.

Advisering en facilitering

Jan van Run gaf hierop aan dat er een stevig fundament ligt, waarop verder gebouwd kan worden door ondernemers, hierbij gefaciliteerd door de overheid. De heer Kim van Kampen, vertegenwoordiger vanuit de Bedrijvenfederatie Gooi en Vecht, sprak de verwachting uit dat de adviezen worden opgevolgd en gefaciliteerd.

Eerste advies

Aansluitend op de lancering vond de Boardvergadering plaats, waarin het eerste advies door de Board is uitgebracht richting het regionaal portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken. Dit advies betreft een Plan van Aanpak ten aanzien van een regionale inbreng voor samenwerking met Almere in het kader van de Floriade 2022. De regio heeft de kennis die Almere kan gebruiken, o.a. op het gebied van media, toerisme en zorg. Middels kruisbestuiving liggen mooie kansen om duurzame eindresultaten te behalen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief