WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Schorsing van Torsing
Wijdemeren, vr 27 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de raad van gisteren werd voorgesteld om het Jazz-festival in Loosdrecht een bijdrage te geven uit de reserve Recreatie en Toerisme. Erik Torsing (CDA) vreesde precedentwerking.

Het college stelde voor om een bijdrage van € 10.000,- te verlenen aan de revival van het Loosdrecht Jazzfestival en om in te zetten op een structureel karakter van het evenement, door het spreiden van de bijdrage over drie jaar: € 5.000,- in 2014, € 3.000,- in 2015 en € 2.000,- in 2016. Het subtiele verschil zit in het woordje "bijdrage", waardoor het geen "subsidie" is en het normaal geldende subsidiereglement voor alle verenigingen hier dus niet van toepassing is.


Erik Torsing (CDA)

Erik Torsing (CDA) voelde hier enige nattigheid en legde daarom de vinger op de zere plek. Hij wees erop dat in alle kernen enthousiaste organisaties bezig zijn om evenementen op te zetten. "Iets wat het CDA zeer toejuicht." : aldus Torsing. "Maar, is er hier sprake van precedentwerking of niet? Kunnen andere verenigingen ook een bijdrage uit het recreatiefonds krijgen? : was zijn vraag.

Tim Emmelot (VVD) was zeer enthousiast over het initiatief. Nanne Roosenschoon (D66) wees erop dat de aanvraag van het Jazz festival i.o. volledig binnen de criteria van het recreatiefonds valt.

Wethouder Joep Frijdal bevestigde de precedentwerking. "Als andere evenementen een aanvraag indien die aan de criteria voldoen, dan kunnen zij ook een bijdrage krijgen."

Erik Torsing was nog niet geheel overtuigd. "Het is toch een commerciëel evenement van jachthavens, horeca, etc. waarom is er dan geld van de gemeente nodig?" Ook wilde hij weten of er een fatsoenlijke begroting was gemaakt en overlegd aan de gemeente, waarin bijvoorbeeld ook een post voor beveiliging was opgenomen.


Wethouder Joep Frijdal (VVD) Financiën

Wethouder Frijdal beaamde dat er geen fatsoenlijke begroting was ingeleverd. "Maar, de provincie betaalt ook mee. En de Stichting is verantwoordelijk voor de beveiliging." :was de verdedigingslinie van de wethouder.

Nog was Erik Torsing niet overtuigd. Hij vroeg om schorsing om met zijn zevenkoppige fractie te overleggen. Onmiddellijk na de schorsing verklaarde hij dat het CDA het voorstel toch steunde, waarmee de kou van de lucht was en het voorstel unaniem werd aangenomen.

bron
WWK
foto
Cor Koster
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief