WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raad Donderdag
Wijdemeren, di 24 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond om 20.00 begint de gemeenteraad. Op de agenda staan veel ondewerpen rond het sociaal domein en financiën, de jaarrekening en voorjaarsrapportage.

Buiten de sociale en financiële onderwerpen wordt er gesproken over het bouwproject Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg, tussen het nieuwe voetbalcomplex en de Vecht. Ook komt het voorstel langs om het Jazzfastival in Loosdrecht te subsidiëren.

Openbare verlichting

De openbare verlichting moet op veel plaatsen vervangen worden. In 2014 wil men dat doen op de volgende plaatsen:

  • de hele Horn- en Kuijerpolder in Nederhorst den Berg;
  • een deel van de Dammerweg in Nederhorst den Berg;
  • een aantal straten in Overmeer in Nederhorst den Berg;
  • de Vuntuslaan en Heulakker in Oud-Loosdrecht;
  • de ’s-Gravelandsevaarteweg ter hoogte van De Zodde in Oud-Loosdrecht.

Overmeer Zuid

Het bestemmingsplan voor het project Overmeer-Zuid heeft in juni 2012 ter inzage gelegen en heeft de bezwaarprocedure doorlopen. Maar dat is al enige tijd geleden. Intussen bleek dat de markt voor bouwen en kopen niet zo groot was asl gehoopt en verwacht. Daarom worden er niet al te grote aanpassingen op het bestemmingsplan voorgesteld door het college. Het dilemma is daarbij om weer opnieuw de complete procedure (ter inzage leggen, bezwaar maken, bezwaarden horen, besluiten nemen) te doorlopen, dan wel het gewijzigde bestemmingsplan direct door de gemeenteraad te laten goedkeuren. De tweede variant heeft de voorkeur van het college, omdat men dan snel aan de slag kan. Maar er kleeft een risico aan als er toch door burgers naar de bestuursrechter wordt gestapt. In een wethoudersbrief geeft wethouder Betske van Henten een opsomming van de aanpassingen op het bestemmingsplan.

En dan zijn er flink wat ingezonden brieven, schriftelijke vragen en wethoudersbrieven. O.a. twee met schriftelijke vragen van DB over de vaartwegen en over Eikenrode.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief