WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Natte Natuur Rukt op
Ankeveen, do 19 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er ontwikkelt zich natte natuur tegen de natuurverbinding aan, waardoor een belangrijke verbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense en Kortenhoefse Plassen ontstaat.

persbericht

Het is de afgelopen weken een komen en gaan van zeldzame vogelsoorten rondom het Naardermeer. Boswachter Hanne Tersmette spotte onder andere de zeldzame ralreiger, de koereiger, zwarte ibissen en steltkluten in het gebied wat eigendom is van Natuurmonumenten.

Natte natuur in Hilversumse Bovenmeent

Hoe het komt dat deze zeldzame dieren zich massaal lijken te verzamelen rond het Naardermeer is te wijten aan het waterpeil. ‘Sinds de opening van de natuurverbinding in oktober 2014 is het waterpeil verhoogd, zoals vastgesteld in het watergebiedsplan. Hierdoor ontwikkelt zich natte natuur tegen de natuurverbinding aan, waardoor een belangrijke moerasverbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense en Kortenhoefse Plassen ontstaat. Hier profiteren allerlei water- en moerassoorten van’, licht Tersmette toe. 

Water- en moerasvogels

Het natte gebied, wat ligt in de Hilversumse Bovenmeent (Naardermeer) is van groot belang voor water- en moerasvogels. In het Naardermeer broedt al jaren een stabiele populatie rode lijst soorten zoals de purperreiger en de zwarte stern. Dat nu ook andere moerasvogels zoals de ral- en koereiger zich hier laten zien is erg positief te noemen. Of er sprake is van dwaalgasten of dat de vogels zich hier ook echt vestigen is nog de vraag.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief