WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sprokkelnieuws
Wijdemeren, za 14 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Nieuwtjes die de afgelopen week de aandacht trokken in diverse nieuwsbronnen. SWW timmert aan de weg, Inovum, glasvezel, een drijvende bar, Paintball en nog veel meer.

City Marketing SWW

Vorige week was Wijdemeren, samen met Stichtse Vecht en Weesp aanwezig op de Provada een vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam. Het was een city-marketing waarbij bouwlokaties en -plannen (Loosdrechts Terras, de Kwakel, Groenewoud en het Oppad aan de man gebracht werden, alsmede bedrijven werden gelokt naar bedrijventerreinen in SWW.
Bron: WW

Wim Schimmel

Voormalig bestuurder van Inovum, Wim Schimmel, haalde alle landelijke (NOS, RTL), regionale (RTVNH, G&E) en lokale (WW) media. Inovum is de overkoepelende organisatie van Veenstaete, Beukenhof, Emtinckhof en Gooierserf. Het blijkt dat Schimmel op een overzicht van veelverdieners in de zorg op de tweede plaats prijkte met hoog salaris plus een royale ontslagvergoeding vorig jaar. Samen € 385.742.
Bronnen: vele

Paintballcentrum in overtreding

Bij een controle heeft de politie vastgesteld dat Paintballcentrum Het Gooi in Loosdrecht aan minderjarigen wapens ter hand stelt die alleen door volwassenen gebruikt mogen worden. In het artikel in de G&E staat dat de politie al lang op de hoogte was van de onwettige situatie, maar er niet tegen optrad. Gladiator Sports een concurrent uit Almere diende een klacht in vanwege oneerlijke concurrentie, waarna de politie weliswaar in 2010 erkende dat het Loosdrechtse bedrijf fout zat, maar niet optrad. Pas na een artikel in de G&E een maand geleden kwam de zaak in de publiciteit en ging de politie tot actie over. Binnenkort zal er een tweede onaangekondigde controle plaatsvinden.
Bron: G&E

Debat Regiojournalistiek

Maandagavond 16 juni wordt er een debat georganiseerd in het Larense Brinkhuis over regiojournalistiek. Kranten staan onder druk en bezuinigen op de redactie. Is er dan nog wel voldoende controle op het handelen van de politiek? Een letterlijke quote uit de G&E in de aankondiging van het debat: "En wat vinden we van de trend dat we steeds meer geconfronteerd worden met gewone burgers als journalist Met soms alle gevolgen van dien?" (Wat bedoelen ze daar nu in 's hemelsnaam mee? red. WWK) Aan het debat doen burgemeester Elbert Roest (Laren), Janette Luichies redactiechef G&E, Marianne Zwagerman ex-topvrouw van de Telegraaf en Allard Berends directeur /hoofdredacteur van Omroep Flevoland mee. Het debat wordt geleid door Niels Rood D66 wethouder in Eemnes. Het debat begint om 20.00 uur in het Brinkhuis.
Bron: G&E

Ben Steenvoorden

In de krant van dinsdag 10 juni stond een groot stuk van de G&E-ombudsman over bewindvoerders die het financiële heft in handen nemen van mensen die in de schuldhulpverlening zitten. In het stuk komt Ben Steenvoorden (ex-PvdA, ex-WIJ en ex-DB raadslid in de vorige raadsperiode) aan het woord. Hij heeft samen met zijn compagnon Jeroen Bokkers van Zeker Financiële Zorg een HBO-opleiding voor bewindvoerders ontwikkeld in samenwerking met de NCOI opleidingsgroep.
Bron: G&E

De Dillewijn

De Dillewijn (v/h de Hervormde kerk in Ankeveen) zoekt vrijwilligers. Op 27 september zal het cultureel centrum de deuren openen. Men is op zoek naar vrijwilligers met verstand van licht en geluid. Ook zoekt men naar vrijwilligers met kennis van multimedia. Voorts wordt kennis van marketing, communicatie en sociale media gezocht. Aanmelden kan met een email naar info@dedillewijn.nl.
Bron: WW

OW wil glasvezel in Loosdrecht

Ondernemend Wijdemeren (OW) wil een glasvezelnetwerk starten op industrieterrein De Zodde en op de Oud-Loosdrechtsedijk. De vers gekozen voorzitter van OW, oud-wethouder Wim Lorjé, benadrukt het belang van glasvezel. Er is een stuurgroep gevormd waarin Chaletpark Smalland, Jachthaven Het Anker, Drukkerij Ten Herkel ne OW zitting hebben. De gemeente neemt deel als waarnemer. Meer informatie is op te vragen bij info@glasvezel-old.nl.
Bron: WW

Floating Bar

Lars Brouwer en Valentijn van der Burg bedachten op de Havo een fictief bedrijf. Een drijvende bar. Inmiddels hebben zij hun idee in werkelijkheid omgezet en dobbert hun Floating Bar op de Loosdrechtse Plassen. Sligro treedt op als hoofsponsor en Jachthaven Scherpel bouwde het ponton van 7,5 bij 5 meter. Op het ponton is zitgelegenheid en worden drankjes en hapjes geserveerd.
Bron: WW

bron
Div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief