WIJDEMEERSE WEBKRANT
Straatjuwelen Zoek!
Kortenhoef, wo 29 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hilbrand Korver: Gooi geen oude Koninginneweg-straatjuwelen weg voor je een betere oplossing hebt. Het Kan Anders is zijn lijfspreuk.

Het Kan Anders

Hilbrand Korver, oud-raadslid voor GroenLinks en, afgesplitst als HKA (Het Kan Anders) en tegenwoordig gesignaleerd bij DB, heeft recht van spreken. In 2006 plaatste hij, samen met René Voigt en Ria Hennis van (toen nog) Dorpsbelangen Wijdemeren, op eigen houtje paaltjes op de Cannenburgerweg en de Koninginneweg. Op de Cannenburgerweg had de gemeente paaltjes verwijderd die een lap grond afsloten voor auto's. De bewoners wilden de paaltjes terug. Dus kwam Hilbrand met paaltjes, een schep en een kettingzaag om met eigen handen paaltjes terug te plaatsen.


Ria Hennis, René Voigt (DBW) en Hilbrand Korver (HKA)
in 2006 in actie op de Koninginneweg.

Op de Koninginneweg plaatsten DBW en HKA in de berm achter de straatjuwelen ook paaltjes om "sportieve" automobolisten te tegen te houden die achter de juwelen via de berm doorreden in plaats van te wachten op de tegenliggers.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Goedendag lezer,

Wat is er toch een vreemde situatie op de Koninginneweg ontstaan. Ambtenaren halen daar goed functionerende straatjuwelen weg om zonodig bloembakken neer te zetten, omdat die ook als verkeersremmende maatregel op het Noordereinde toegepast worden.

Echter, op het Noordereinde zijn fietspaden. Nu men er eindelijk achter komt dat bloembakken op de Koninginneweg voor een gevaarlijke situatie zorgen voor fietsers en de straatjuwelen direct terug geplaatst moeten worden, blijkt dat de straatjuwelen verdwenen zijn?

Mijn vraag is: Wie weet waar de straatjuwelen zijn?

Het is toch heel vreemd dat men een proef ondoordacht invoert en alle bestaande middelen
weg gooit .Het spreekwoord was toch: gooi niet je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt!

Groeten,

Hilbrand Korver
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief/WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. brief/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief