WIJDEMEERSE WEBKRANT
Evaluatie Bloembakkenproef
's-Graveland, di 28 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente evalueert de proef met de bloembakken op de vaartwegen. Ook is er een lijst met veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Het wordt weer druk op Facebook en Twitter vrezen wij.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Gemeente evalueert proef vaartwegen

In mei 2013 plaatste de gemeente 75 plantenbakken op het Noordereinde, de Koninginneweg en de Cannenburgerweg. Hier zijn veel reacties op gekomen (ongeveer 1100), zowel positief als negatief. Omdat het praktisch onmogelijk is om al deze reacties individueel te beantwoorden hebben wij de veel voorkomende vragen tot een lijst gebundeld en online gezet.

De zogenoemde vaartwegen in ’s-Graveland en Kortenhoef zijn op proef ingericht als 30 km/uur zone. De gemeente wil op deze manier de verkeersveiligheid verhogen en het leefklimaat op de vaartwegen verbeteren. 

Evaluatie

Op dit moment wordt de proef op de vaartwegen geëvalueerd. Er worden tellingen uitgevoerd en snelheden gemeten. In de meetgegevens houden we rekening met de weersomstandigheden: gegevens van de dagen dat het glad was op de wegen, worden niet gebruikt. Naar aanleiding van deze gegevens, samen met interviews met onder andere nood- en hulpdiensten, neemt de gemeenteraad in april een beslissing over de voortgang van de proef. In overleg met de belanghebbenden wordt dan ook besloten over een definitieve inrichting ter vervanging van de bloembakken.

FAQ

De lijst met veel voorkomende vragen vindt u, samen met de antwoorden, op www.wijdemeren.nl/30-km-uur-zonewegen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief