WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kafka in Wijdemeren
Kortenhoef, zo 19 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er staat een bloembak op een foute plek. Hans Baars zond in juni een klacht naar de gemeente. En een klacht over de klacht in december. Het bleef stil. Tot deze maand.

Geen Facebook, maar ook geen papier

Pas in januari kreeg Hans Baars na de tweede klacht over de klacht een telefoontje van de Rading 1 in het verre Nieuw Loosdrecht. Men vertelde hem dat er tot april (na de verkiezingen) niets aan de onveilige situatie gedaan mag worden, zelfs al kost het niets.
Wethouder Jaap van Waveren heeft niets op met protesten op Facebook, dat verklaart hij keer op keer. En dat mag. Maar dat ook keurige schriftelijke klachten over één bloembak op ouderwets papier, in overleg met de VBEKC en diens voorzitter Erik Greeve, pas na een tweede klacht en een half jaar later met moeite beantwoord worden is toch wel opmerkelijk.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Wordt het ooit nog wat met inspraak in de gemeente Wijdemeren?

Al in juni diende ik een klacht in bij de gemeenteraad over het inrichten met bloembakken van de Koninginneweg (nabij de wegversmalling ). Via een uitgebreide inspraak van de bewonersvereniging EKC waren aanwonenden tot een verantwoorde inrichting gekomen (ook nabij de wegversmalling). Tot mijn stomme verbazing werd er vervolgens gegoocheld met bloembakken en veiligheid waardoor een bloembak op een verkeerde plaats kwam te staan zonder overleg met de bewonersvereniging en de aanwonenden!

Op vragen werd niet geantwoord. Er was blijkbaar geen goed doordacht plan.

Vervolgens bleef het heel lang stil. In oktober 2013 kreeg ik echter bericht dat ik voor 1 november
antwoord zou krijgen. Maar weer bleef het stil…..

In december 2013 stuurde ik dan maar een klacht aan de klachtencoördinator van de gemeente.
Tot mijn verbazing kreeg ik medio januari een reactie en werd ik zelfs op een avond gebeld door het hoofd van een afdeling. Echter, deze ambtenaar kon niets anders doen dan op vriendelijke toon vertellen dat hij tot april van het bestuur niets mocht corrigeren in de verkeerssituatie om de veiligheid op de Koninginneweg te verhogen (wat zonder extra kosten kan). Hij dacht in een 10 minuten – gesprek mijn klacht aan de raad die ik reeds in juni 2013 indiende af te kunnen handelen.

Hoe professioneel is het gemeentelijk apparaat om zo’n bloembakkenproject te behandelen? Ik vraag me ook af of de politiek wel weet heeft van dit soort “democratische” processen.
Ik hoop van niet. Immers binnenkort gaan alle partijen om het hardst roepen hoeveel belang ze hechten aan inspraak, de individuele burger en bewonersverenigingen etc. etc

Ja….wat moet je met de gemeente als bewoner van de Koninginneweg….je overlegt als aanwonenden o.l.v. de bewonersvereniging …en volgens is er geen aandacht voor verkeerde invoering, voor het aspect veiligheid omdat daar zogenaamd geen geld voor zou zijn.

Weet u inmiddels op wie u gaat stemmen?

Hans Baars

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief