WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Warme Douche Sturkenboom
Kortenhoef, ma 6 januari 2014

De twee katers van uw redacteur delen de 'Warme Douche' uit aan Bakkerij Sturkenboom op de Meenthof in Kortenhoef.

Koud

Wat is het geval? Een glazen tafel is koud om op te zitten. Dat weten de broers Spency en Ginger uit ervaring. Dus wordt op de tafel altijd gebruik gemaakt van iets wat daar ligt om de kou tegen te houden. Een krant of iets dergelijks. Enige tijd geleden ontdekte het tweetal de mogelijkheden van een kartonnen doosje waarin eerder 24 blikjes zaten verpakt. De goede maat om in te zitten en, weliswaar wat krap als je zo groot bent, in te liggen. Eerst één doosje, maar toen bleek dat dat ene doosje aanleiding gaf tot een zielig gezicht bij de broer die altijd net te laat bij het doosje was, kwam er een tweede doosje.

Lelijke doosjes

Over de hoofden van het tweetal heen, werd regelmatig besproken of dat nu wel zo moest blijven. Twee van die lelijke doosjes op tafel. Er hing dreiging in de lucht dat de doosjes wel eens verbannen zouden kunnen worden naar Crailo, waarna het koude glas weer op de loer lag.

Kerstpakket

Gelukkig werd de oplossing vlak voor de Kerst aangereikt. Een vriendelijke persoon kwam een door Bakkerij Sturkenboom rijk gevuld Kerstpakket brengen. In een prachtige rode doos. Steviger dan het oude doosje, mooier ook en wat ruimer om in te liggen. Om kort te gaan een droomdoos, die bij toerbeurt direct in bezit genomen werd. Al snel werd duidelijk dat het oude probleem weer de kop opstak. Eén doos voor twee katers is geen goede oplossing. Er moest nog zo'n sjieke ruime luxe doos komen!


Ginger en Spency: Helemaal blij!

De Warme Douche

Daags na de jaarwisseling werd telefonisch gevraagd bij Bakkerij Sturkenboom of het mogelijk was om een tweede exemplaar van de luxe doos te bekomen. De uitleg wekte verbazing, maar ook begrip bij Sturkenboom. Na korte ruggenspraak met de bakker zelf bleek dat te kunnen! De doos werd snel opgehaald. En zo zitten en liggen Spency en Ginger nu lekker warm ieder in hun eigen doos. De Warme Douche gaat naar Bakkerij Sturkenboom in Kortenhoef. Hartelijk Dank!

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
Mail een Vriend
zoek
nieuwsbrief