WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkiezingen te Vroeg?
Loosdrecht, do 2 januari 2014

Tineke Franssen vindt dat de verkiezingen eigenlijk te vroeg komen, omdat er nog zoveel onzekerheid en onduidelijkheid is over de overgang van de WMO naar de gemeente.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Allereerst: alle goeds voor 2014!

Erg goed dat u een kritische kanttekening maakt bij de samenwerking c.q. fusie die op handen lijkt te zijn.
In maart moeten we bij de Gemeenteraadsverkiezingen keuzes maken, waarvan de reikwijdte niet te overzien is. Ging voorheen de grootste hap uit de gemeentelijke financiën naar de portefeuille REO, straks wordt dit de portefeuille MZ, waar de WMO-gelden worden onder gebracht. En juist over die WMO heerst alom in den lande nog grote onduidelijkheid.

De verkiezingsprogramma's van de Wijdemeerse politieke clubs kunnen hierover op dit moment dus nog slechts in vage bewoordingen over spreken en kunnen geen concrete standpunten innemen. De vraag is ook of de standpunten overeenkomen met de standpunten van de partijen waarmee samenwerking wordt overwogen.

Gezien de berichten uit de landelijke politiek, lijkt me een keuze op de VVD een heel slechte,  tenminste als je voor de echt zwakken in de samenleving op wilt komen. De motie van DB geeft geen enkele garantie voor de toekomst.

Het lijkt me dus heel belangrijk dat de verkiezingsprogramma's van de Wijdemeerse partijen  heel duidelijk concrete principe-uitspraken bevatten over de WMO binnen het gemeentelijke beleid en daarmee over de kwaliteit van manier waarop wij met de zwakkeren willen omgaan.

Maar zolang er landelijk nog zoveel onduidelijk is over die WMO komen gemeentelijke verkiezingen eigenlijk te vroeg.

Tineke Franssen
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
Mail een Vriend
zoek
nieuwsbrief