WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA wil Glasvezel
Wijdemeren, ma 17 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandag 3 maart organiseert het CDA Wijdemeren een informatiebijeenkomst over de kansen voor een supersnel glasvezelnetwerk in heel Wijdemeren.

persbericht

CDA: Met elkaar… voor supersnel internet in heel Wijdemeren

Maandag 3 maart organiseert het CDA Wijdemeren een informatiebijeenkomst over de kansen voor een supersnel glasvezelnetwerk in heel Wijdemeren. De bijeenkomst wordt gehouden bij de Gooise Watersport Vereniging De Vrijbuiter, Oud Loosdrechtsedijk 137 in Loosdrecht en begint om 20.00 uur.

Het CDA heeft een adviesteam van Glasvezel Gemeente gevraagd om een presentatie te geven over de kansen om met elkaar - gemeente, bedrijfsleven en bewoners - glasvezelinternet mogelijk te maken in heel Wijdemeren. Er is ruim gelegenheid voor discussie. Bijvoorbeeld over de houdbaarheid van de huidige netwerken, de kosten en de overlast bij de aanleg.  Glasvezel Gemeente is een onafhankelijk adviesbureau voor gemeenten van de stichting Breedband in Bedrijf. Zij werken nauw samen met diverse leveranciers van glasvezel en breedbanddiensten en hebben veel ervaring in andere gemeenten. Van een verkennend onderzoek tot de aanleg van een open glasvezelnetwerk waarover alle marktpartijen mogen leveren.

CDA wil niet afwachten

Al eerder heeft het CDA via een motie aan het huidige college gevraagd te onderzoeken of de uitrol van gemeentebreed glasvezelnetwerk gerealiseerd kan worden. De uitkomst van dit onderzoek, namelijk wachten tot Wijdemeren bij de landelijke aanleg aan de beurt is, is voor het CDA onaanvaardbaar.
"Het CDA wil niet achterover leunen en afwachten terwijl in omliggende gemeenten, met wat hulp van de overheid, marktpartijen wel te bewegen zijn om een glasvezel eerder aan te leggen", zegt Theo Reijn, fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA Wijdemeren. "In de huidige planning is de kern van Loosdrecht in 2018 aan de beurt en de kern Nederhorst den Berg pas in 2020. Let wel, het gaat dan alleen om de kernen, niet om het landelijk- en plassengebied. Kortenhoef, Ankeveen, 's-Graveland zijn zelfs nog helemaal niet in de planning opgenomen."

Provincie wil ook opschieten

Het CDA zet het glasvezelnetwerk nu opnieuw op de agenda omdat ook de Provincie Noord-Holland de aanleg van glasvezel en draadloos internet (Wi-Fi) stimuleert. De provinciale subsidieregeling 'Glas in de grond' biedt de mogelijkheid voor een gratis onderzoek naar de haalbaarheid en vraagbundeling. Reijn: "Die kans wil het CDA met beide handen aanpakken. Maar dan moeten wij wel opschieten, want de regeling geldt tot eind oktober. Afwachten, zoals het huidige college wil, is er voor ons niet bij."

Gratis Wi-Fi op de plassen

Smartphones, tablets, laptops en computers. Alles is tegenwoordig gelijk in gebruik. Theo Reijn: "Wij bieden toeristen wel apps aan voor schaatsen, varen en toeristische informatie, maar kijken niet of het bereik overal wel voldoende is om al die diensten daadwerkelijk te gebruiken. Het zou ons toch een enorm voordeel geven als wij op alle plassen gratis Wi-Fi kunnen aanbieden?!"

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar het is wel handig om te weten op hoeveel belangstellenden gerekend kan worden. Aanmelden kan per mail naar info@wijdemeren.cda.nl of telefonisch bij Betske van Henten, telefoon: 06 - 23 22 68 88.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief