WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Diverse Berichten
Wijdemeren, za 15 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Een inhaalslag met korte berichten van de afgelopen weken, die niet in de vergetelheid mogen verdwijnen.

Hete Hangijzers RTVNH

De Noordhollandse televisiezender RTVNH kwam een kijkje nemen bij de bloembakken op het Noordereinde in 's-Graveland. Dat was voor het programma Hete Hangijzers waarin aandacht wordt geschonken aan items die een grote rol spelen bij de verkiezingen op 19 maart.

Ockhuisen

Op 13 februari meldde de G&E dat de zoon van Nico Ockhuisen, Bram Ockhuisen, is vrijgesproken van het levensgevaarlijk bedreigen van een motoragent met zijn vrachtauto toen hij zich met die vrachtwagen linksom over de rotonde naar Eikenrode haastte om zijn vader te helpen. Bram Ockhuisen kreeg wel een boete van 750 euro voor roekeloos en te hard rijden.

Overval Ankeveen

Vorig jaar maart vond er een zeer geweldadige overval plaats op de woning van een ouder echtpaar in Ankeveen. Twee verdachten, die volgens justitie bij de overval betrokken waren, zijn daarvan vrijgesproken. De rechter achtte wel bewezen dat ze met een gestolen pinpas geld hebben opgenomen. De familie van de slachtoffers is zeer teleurgesteld in de het vonnis, aldus de G&E van 12 februari..

Zuwestrand kost extra geld

Het strandje voorziet zeker in een behoefte, maar door de ligging is het zeer gevoelig voor stormschade. Bij zuidwestenwind slaan de golven ver over de rand, zoals iedere Kortenhoever weet, die regelmatig de schuimkoppen op de oever zien beuken.. Het oude strandje lag achter een zandbank die als golfbreker fungeerde, bij het nieuwe strandje ontbreekt die bescherming, waardoor schade ontstaat. Andere tegenvallers zijn onvoorziene kosten van afvalbakken, extra verkeersmaatregelen het asbestvrij maken van de grond en de aanleg van een nieuwe grasmat. Een andere tegenvaller is dat de eigenaar van Ottenhome (en lijsttrekker van de VVD) Tim Emmelot heeft afgezien van de exploitatie van een varende kiosk met toiletruimte. Emmelot is bevreesd voor teveel concurrentie omdat anderen op mooie dagen ook hun ijs en patat aan de man mogen brengen. Deze mededelingen deed wethouder Jaap van Waveren tijdens de commissievergadering REO. Hij schat de meerkosten op 50.000 euro, maar hoopt daar subsidie voor te kunnen krijgen.

Lijsttrekkers

Theo Reijn CDA

In het Weekblad Wijdemeren van 12 februari voorspelt lijsttrekker Theo Reijn (CDA) dat er in 2015 geen bloembakken meer in Wijdemeren zullen staan. Wel moeten er andere verkeersmaatregelen getroffen worden vindt hij. Het belangrijkste onderwerp de komende jaren vindt hij de overheveling van het sociale domein naar de gemeente. HIj wil dat niet doen in een samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp, zoals het college (DB en D66) wil, maar samen met de Regio Gooi en Vechtstreek. Reijn gaat pal voor de bewoners vande Horstermeer staan in hun strijd tegen Natuurmonumenten, het Waterschap AGV en de Provincie, al klinkt ook een licht verwijt aan bewoners die te hoog van de toren blazen.

Joost Boermans D66

Het Weekblad Wijdemeren van 5 februari biedt ruimte aan lijsttrekker en wethouder Joost Boermans van D66. Hij vindt, zoals het een liberaal betaamt, dat de financiële positie en het op orde houden daarvan het allerbelangrijkste onderwerp is voor Wijdemeren de komende jaren. De samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht wil hij uitbreiden op ambtelijk gebied en op het gebied van recreatie en toerisme. In 2015 zijn de bloembakken wat hem betreft verdwenen. D66 was vanaf het begin zeer voor de proef, maar die is faliekant mislukt zo geeft de wethouder toe. Hij is blij met de ontwikkelingen van de bibliotheek in de diverse kernen. Aan duurzaamheid doet Wijdemeren naar zijn zin te weinig. Zonnecollectoren op gemeentelijke gebouwen en meer laadpalen voor elektrische autos. Boermans is wel een voorstander van digitale inspraak (Facebookdemocratie), in tegenstelling tot zijn DB coalitiegenoten.

bron
G&E en WW
foto
RTVNH
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief