WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing Kortenhoef
Kortenhoef, ma 10 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 16 februari wordt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een Nescio-lezing annex koffieconcert geroganiseerd met als spreker Prof. Dr. Roelf Haan. Het Trio Cortado verzorgt de muziek.

persbericht

Authenticiteit

Op zondag 16 februari wordt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een Nescio-lezing annex koffieconcert geroganiseerd met als spreker Prof. Dr. Roelf Haan. Het Trio Cortado verzorgt de muziek.

In deze Nescio-lezingen staat “authenticiteit” centraal. Roelf Haan zal het hebben over de begrippen identiteit en integriteit in het economisch handelen. Ook zal worden stilgestaan bij het zgn. “economisch motief” als veronderstelde motor van de markt. En vanzelfsprekend in dit alles de vraag: wat is economie? Als we zouden willen spreken van “echte economie”, dan dient zich een voor de hand liggende richtlijn aan; dat is het streven naar vrijheid en welzijn voor allen.

Prof. Dr. Roelf Haan studeerde aan de VU en promoveerde daar in 1971 op “An inquiry into the monetary aspects of a link between special drawing rights and devopment finance”. En dat in een tijd van heftig internationaal monetair debat. De benadering ging in tegen het officiële Nederlandse standpunt en leidde tot zijn vertrek als hoofd Internationale Monetaire Zaken bij het ministerie van financiën. Later bleek het Ned. standpunt alsnog gelijkluidend geworden! Daarna was Roelf Haan o.a. docent aan de VU, werkzaam in Argentinië voor de oecumenische predikantsopleiding ISEDET, hoofd afd. Medefinanciering Min. Buitenlandse Zaken en in 1985 algemeen directeur van de IKON. Ook hield hij Kuypervoordrachten in het academisch jaar 1982/1983. Na zijn pensionering ging Prof. Haan als gastdocent naar verschillende Latijns- Amerikaanse landen; was hij betrokken bij Solidaridad, Dom Hélder Câmaraleerstoel,enz. enz.
Sinds 2008 houdt hij zich bezig met de kritiek op de gangbare benadering van de economische crisis en schreef een 7tal boeken. De Bijbelstudie “Economie van de eerbied”(1985) werd uitgebracht bij de Wereldraad van Kerken en kwam zelfs in Peru, Cuba, Brazilië en de VS uit.

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door het Trio Cortado.

Trio Cortado bestaat uit fluit, althobo en basklarinet en is in 2012 opgericht. Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink hebben al voor de oprichting van Trio Cortado veel met elkaar samengespeeld in allerlei verbanden, van het orkest van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag – waar ze alle drie gestudeerd hebben – tot het Longinuskwintet, een blaaskwintet. De combinatie van fluit, althobo en basklarinet is uniek. Door deze bezetting kan met drie blazers een klassieke hoog- midden- laag- stemverdeling bereikt worden. Dit geeft het Trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. Meesterwerken uit de klassieke tijd (Bach, Beethoven, Mozart) worden afgewisseld met repertoire dat origineel voor deze bezetting is geschreven door bijvoorbeeld Malcolm Arnold en met moderne werken van onder andere Elliot Carter. Daarnaast is in augustus 2013 'Slot Machine' van Christiaan Richter in première gegaan. Dit is het eerste stuk dat speciaal voor Trio Cortado is gecomponeerd. In het najaar van 2013 was een nieuwe compositie van Leonard Evers voor het eerst te horen. De leden van het Trio bewerken een groot deel van het repertoire dat ze spelen zelf. Dit geeft ze de mogelijkheid om de stukken heel specifiek te laten aansluiten op hun eigen spel. Het repertoire zit daardoor als gegoten!

Zij zullen de volgende werken ten gehore brengen:

Charles Avison - Sonate a tre
Franz Schubert - Strijktrio in Bes, 471
Maurice Ravel - Sonate voor viool en cello

Informatie

Waar: Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef.
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 8,00

Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl en www.vuconnected.nl/authenticiteit

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief