WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De toekomst van Loosdrecht
Nederhorst den Berg, zo 21 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jan Willem Schermerhorn uit Nederhorst verbaast zich over het interpellatiedebat over De Dikke Muis. Hij is blij dat er wat gebeurt in Loosdrecht.

Lees ook het raadsdebat van afgelopen donderdag en de commissievergadering van 3 december.

ingezonden brief

De toekomst van Loosdrecht

Ik hoor het zo vaak. Vroeger was Loosdrecht een bruisend watersport & horecagebied. Wat is er nog van over? Bijzonder weinig. Bijna alle projecten liggen stil, simpelweg omdat er amper markt is voor huizen van een miljoen plus en projectontwikkelaars alleen starten met bouwen als er verkocht is. Al met al een patstelling waarbij creativiteit en daadkracht een vereiste is om verder te gaan. Heel Loosdrecht is het er over eens, er moest wat gebeuren.

De afgelopen jaren, onder het bewind van Dorpsbelangen is er vrijwel niets gerealiseerd in Loosdrecht van enige betekenis op het gebied van recreatie & toerisme. Tijdelijke initiatieven op braakliggend terrein werden standaard geweigerd & verhuurprijzen werden met dobbelstenen berekend. De succesvolle aanbesteding van “de drijvende kiosk” bij de Zuwe in 2013 is nooit gerealiseerd, omdat deze achteraf te kostbaar bleek voor de winnende ondernemer. Wellicht zijn benzine kunnen tanken aan de plassen en een doorvaart voor kleine bootjes nog het hoogtepunt geweest. Hoe verwacht je met deze houding de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen winnen?

Het nieuwe college bestaande uit het CDA, VVD, PVDA en Groen Links ging van start met frisse energie in Loosdrecht, die hard nodig was om gedemotiveerde ondernemers, inwoners en ambtenaren weer te motiveren. Er zit vaart achter de dorpskern , ondernemers zijn bezocht en er zijn vele inspraakavonden voor iedereen. De gemiddelde Loosdrechter uit zich op social media als volgt : Eerst zien dan geloven! Volgens mij begint het met eerst geloven en dan zien . Aktie! Toen was er “De Dikke Muis”, een ondernemer die het aandurfde om voor de periode van twee jaar een prachtige locatie neer te zetten. Achteraf durft “iedereen” zoiets, behalve als er getekend en geïnvesteerd moet worden. Er was wat weerstand door ingeslapen, murw gebeukte en jaren lang tegengewerkte ondernemers en de oppositie die de afgelopen jaren niets gerealiseerd heeft, werd wakker en rook bloed. De oppositie zette de ambtenaren aan het werk om te laten zien dat iets niet werkt, terwijl het huidige college eindelijk door wil pakken. Het bleek allemaal achteraf wel mee te vallen. De houding van de oppositie valt dan ook slecht bij het grootste deel van Loosdrecht en de echte ondernemers. Ik was dan ook hoogst verbaasd dat mevrouw Sita Vermeulen, notabene van de VVD, met de volgende opmerking kwam: ,,De wethouder heeft hier niet in het belang van de gemeente gehandeld en zeker niet in het belang van ondernemend Wijdemeren.’’

Pardon me? De wethouder heeft juist in het belang van de gemeente gehandeld! Loosdrecht moet als geheel weer een aanzuigende werking hebben op toeristen en mensen moeten in de toekomst een leuk huis kunnen kopen voor niet teveel geld. Echte ondernemers geloven weer dat er iets gerealiseerd kan worden, inwoners van Loosdrecht zijn blij dat er iets verfrissends is en het is de uitgelegen kans om investeerders te laten zien dat het Loosdrechts Terras levensvatbaar is en een uitstekend toekomst perspectief biedt! Dit vertrouwen haal je niet uit een folder, dit moet je zien! Zien is kopen, dit levert de gemeente straks geld op.

J.W. Schermerhorn
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief