WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zeven VVD-Speerpunten
Wijdemeren, ma 15 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster dook in het VVD-verkiezingsprogramma en de zeven speerpunten van die partij in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Opmerkelijk.

ingezonden brief

Niet zo open en eerlijk

Voor de verkiezingen had de VVD een lijstje van zeven speerpunten. Bovenaan, en dus het allerbelangrijkste, stond ‘Wijdemeren blijft zelfstandig’. Dat punt heeft men na de verkiezingen direct geschrapt. Geen wonder dat de huidige oppositiepartijen daar graag over twitteren.

Toen ik probeerde na te gaan wat de VVD destijds precies beloofd had, bleken niet alleen alle speerpunten verwijderd te zijn van de VVD-website maar zelfs het hele verkiezingsprogramma. Alles is weg, terwijl het programma toch bedoeld was voor de hele periode 2014-2018. Maar ja, wie wil er herinnerd worden aan gebroken beloften?

Met internet kun je echter alles weer vinden, zo ook het VVD-verkiezingsprogramma dat de titel draagt 'KIEZEN VOOR WIJDEMEREN’, niet zo'n geslaagde slogan als je binnen een half jaar blijkt te kiezen voor Hilversum. Vandaar misschien dat het weggemoffeld is. Evenals dat lijstje met speerpunten, waarvan de tweede was: 'Open en eerlijke gemeente'. Best wel ironisch dat de gemeente zou moeten zijn wat de VVD zelf niet is.

Op hun eigen website schrijft de fractie wel iets over die ommezwaai, maar dat is volstrekt onvoldoende. Bovendien klopt het niet wat men beweert, namelijk dat de VVD oorspronkelijk wilde dat Wijdemeren zelfstandig zou blijven ‘zolang als dit financieel en bestuurskundig verantwoord is’. Die inperking stond gewoon niet in het verkiezingsprogramma. Dat hebben ze er nu pas, na hun draai, bijgezet. Niet erg open en eerlijk.

Natuurlijk mag je van mening veranderen, ook als fractie in de gemeenteraad. De term 'voortschrijdend inzicht' bestaat niet voor niets. Maar het tempo waarin het inzicht van de VVD is voortgeschreden, is op z'n minst opmerkelijk.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing.brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief