WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
SWW onderzoekt AWBZ etc.
SWW, di 2 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

SWW-gemeenten onderzoeken de tevredenheid van cliënten van AWBZ-begeleiding, jeugdhulp en arbeidsbemiddeling Wijdemeren.

persbericht

Wethouder Van Henten:
‘Goed luisteren naar ervaringen van onze inwoners’

SWW-gemeenten onderzoeken tevredenheid cliënten AWBZ-begeleiding, jeugdhulp en arbeidsbemiddeling Wijdemeren – De gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (SWW) starten een onderzoek naar de ervaringen van inwoners die nu gebruik maken van de AWBZ-begeleiding, jeugdhulp en arbeidsbegeleiding. Vanaf 1 januari 2015 valt de hulp aan en begeleiding van deze cliënten onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Met ingang van 2015 regelt de gemeente voor deze cliënten onder meer alle jeugdhulp, ondersteuning, dagbesteding en begeleiding van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze nieuwe taken vormen straks één geheel met de andere taken die de gemeente al uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan Wmo-voorzieningen als hulpmiddelen, woningaanpassingen en huishoudelijke hulp, en taken op het gebied van werk en inkomen zoals het verstrekken van Wwb-uitkeringen, uitvoeren van minimabeleid en de begeleiding van werkloze inwoners naar werk.

Wethouder Van Henten: ‘We hebben zo de kans de jeugdhulp, zorg en taken op het gebied van werk en inkomen beter en dichter bij inwoners te organiseren. Bij de uitvoering van deze taken sluiten we zoveel mogelijk aan bij wat ècht nodig is. We willen hulp en ondersteuning bieden die aansluit bij de behoeften van inwoners. Daarom gaan we met dit onderzoek goed luisteren naar de ervaringen van onze inwoners. Wat denken zij dat er nodig is? Zijn ze tevreden? Of moet het anders? We willen leren van dit onderzoek. Het uitgangspunt van alle veranderingen is immers dat gemeenten meer lokaal maatwerk leveren; passend bij wat nodig is.’

Onderzoek geeft basis voor passende ondersteuning

De SWW-gemeenten vragen alle cliënten die nu gebruik maken van jeugdhulp, AWBZ-begeleiding of arbeidsbemiddeling om hun mening te geven in het onderzoek. De vragen gaan bijvoorbeeld over hun ervaringen en over hoe tevreden zij zijn over de
Gezamenlijk persbericht Stichtse Vecht, Weesp, Wijdemeren 2 december 2014
voorzieningen of ondersteuning die zij ontvangen. Het onderzoek geeft inzicht in de verbeterpunten. Ook geeft het onderzoek een beeld over het gebruik van andere vormen van ondersteuning, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Ook wordt met het onderzoek duidelijk of en hoe cliënten zelfstandig of met ondersteuning kunnen meedoen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door een (vrijwilligers)baan.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten

De onderzoeksresultaten worden gebruikt om – binnen de mogelijkheden – de werkwijze van de gemeente aan te passen op de behoefte van de cliënt. In de eerste helft van 2016 wordt het onderzoek herhaald om te zien of er veranderingen of verbeteringen zijn opgetreden.

Onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk bureau

Onafhankelijk onderzoeksbureau BMC voert het onderzoek uit. In totaal worden ongeveer 4.500 inwoners uit de drie gemeenten gevraagd mee te doen aan het onderzoek. BMC verwerkt alle informatie tot een eindrapport voor de SWW-gemeenten. Dat is naar verwachting eind januari 2015 klaar. Uiteraard verwerkt het onderzoeksbureau de informatie anoniem. Het is niet te achterhalen welke cliënten welke antwoorden hebben gegeven.

Informatie

Inwoners die meer willen weten over dit tevredenheidonderzoek kunnen bellen met de gemeente via 14 035.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief