WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DSO speelt De Jantjes
Kortenhoef, za 30 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DSO speelt in november een reeks voorstellingen van de Nederlandse Oer-Musical De Jantjes van auteur Herman Bouber. Een spektakelstuk met zang, muziek en dans.

persbericht

In november is het zover! Het hoogtepunt van
het  80-jarig Jubileum van DSO!

DSO speelt dan een reeks voorstellingen van de Nederlandse Oer-Musical De Jantjes van auteur Herman Bouber. Een spektakelstuk met zang, live muziek, dans en toneel met een lach en een traan.

In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje, Ome Gerrit, Betje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes. Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon, net afgezwaaid uit het leger lukt het niet werk te vinden en zich in de maatschappij aan te passen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten ze Amsterdam de rug toe te keren en tekenen ze uit teleurstelling voor het KNIL, het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger, om als koloniaal voor zes jaar te worden uitgezonden. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren uit Nederlands Indië is het feest in de Jordaan, maar er blijkt veel veranderd!

‘Zorg dat je d’r bij bent!’  in De Dobber in Kortenhoef.

Aanvang voorstellingen 20.00 uur.

vrijdag 14 november 2014
zaterdag 15 november 2014
donderdag 20 november 2014
vrijdag 21 november 2014
zaterdag 22 november 2014

De kaartverkoop start op zaterdag 6 september 2014.

Wegens grote belangstelling zal de kaartverkoop dit keer anders verlopen dan voorheen.
Op zaterdag 6 september is van 10.00 tot 11.30 uur in het clubgebouw van DSO de traditionele voorverkoopalleen voor donateurs.

Vanaf 14.00 uur gaan de overige kaarten in de vrije verkoop bij de kraam van DSO op de braderie op de Kortenhoefsedijk tijdens het NK Palingroken.

Donateurs die niet in de gelegenheid zijn naar de voorverkoop te komen kunnen daar alsnog een kaart verkrijgen. Ook kunnen er losse koopkaarten worden gekocht voor overige belangstellenden. Een koopkaart kost € 12,50 per stuk.

Na 6 september zijn de  nog beschikbare kaarten te bestellen via de website van DSO www.toneeldso.nl of direct af te halen bij tabakspeciaalzaak The Old Smoker aan de Kerklaan in Kortenhoef.

Ga mee aan boord bij De Jantjes! Graag tot spoedig.

Toneelvereniging DSO

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief