WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zonnevlekken Tellen
's-Graveland, ma 18 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 24 augustus kunt u gewoon overdag kijken naar een bijzondere ster: onze eigen zon. De telescopen van de KNVWS staan voor u klaar bij Natuurmonumenten.

persbericht

Zonnevlekken Tellen

Tel zelf de vlekken op de zon op 24 augustus tijdens een speciale Zonnekijkdag in ‘s-Graveland.

Tijdens de zomermaanden blijft het te licht om onze sterrenkijkavonden te houden maar op 24 augustus kunt u gewoon overdag kijken naar een bijzondere ster: onze eigen zon. De telescopen van de KNVWS staan voor u klaar van 14:00 tot 16:00 bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s- Graveland. Om 15:00 wordt een presentatie over de zon gegeven. Ook bij bewolkt weer bent u welkom om te kijken naar de telescopen en om vragen te stellen!


Foto: De zon door de Extreme Ultraviolet Imaging Telescope (EIT). Credit: NASA/European Space Agency

Gewoon een ster

Wij genieten van de warmte van de zon op mooie zomerdagen maar vaak vergeten wij dat de zon “gewoon” een ster is - maar wel een ster die zo dichtbij staat dat wij de dagelijkse veranderingen in de bovenste lagen van de zon zelf kunnen waarnemen. Om dit veilig te kunnen doen, zijn er echter bijzondere telescopen en andere apparatuur nodig. Op 24 augustus tussen 14:00 en 16:00 staan er circa 6 telescopen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde ’t Gooi (KNVWS ’t Gooi) voor u klaar bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Om 15:00 wordt een presentatie “De zon, de dichtstbijzijnde ster" gegeven. U zelf kunt kijken door de diverse telescopen naar de oppervlakte van de zon, de zonnevlekken die mogelijk aanwezig zijn en u kunt wellicht zelfs wat uitbarstingen zien.

Ook bij bewolkt weer bent u welkom. Dan zullen wij ook de presentatie houden en u kunt daarnaast uitleg krijgen over de verschillende soorten telescopen die aanwezig zijn of vragen over sterrenkunde stellen.

Wij vertellen u ook graag over onze nieuwe sterrenwacht-in-aanbouw die hopelijk begin 2015 open gaat en u kunt tegelijkertijd een bezoek brengen aan de tentoonstelling van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten zelf.

Voor het laatste nieuws over onze activiteiten kijk op onze website: www.knvwshetgooi.nl, op Twitter @knvwshetgooi of Facebook knvwshetgooi of bel onze berichtenlijn: 06 3336 7603.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief