WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GWC krijgt Twee Sterren
's-Graveland, ma 18 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De NTFU, de grootste wielersportbond van Nederland, beloonde GWC de Adelaar door twee sterren uit te reiken aan de Groene Harttocht, een toertocht langs de Vecht en verder.

persbericht

Toerafdeling GWC de Adelaar scoort weer!

Onlangs viel bij het secretariaat van de toerafdeling van GWC (Gooise Wieler Club) de Adelaar een mooie brief in de bus. De NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), de grootste wielersportbond van Nederland, beloonde GWC de Adelaar door twee sterren uit te reiken aan de Groene Harttocht, één van de vele toertochten die deze vereniging organiseert. Kwaliteitsraporteurs van de NTFU beoordeelden recentelijk de Groene Harttocht en op basis van de behaalde normen zijn twee sterren toegekend. Deze positieve kwaliteitsbeoordeling is een mooie waardering voor alle leden en vrijwilligers van de toergroep die zich al zo lang inzetten om de toertochten van GWC de Adelaar tot in de puntjes te organiseren.

Een tocht met 1, 2 of 3 sterren, wat betekent dat? De NTFU hanteert voor toertochten uit de NTFU Kalender het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Dit systeem kent diverse kwaliteitsniveaus (sterren) en besteed aandacht aan o.a.: A. organisatie, B. routebeschrijving/bepijling, C. service en D. veiligheid. Op basis van deze toetsingslijst scoort de organisatie ’uitstekend’, ’voldoende’ of ’niet aanwezig of onbekend’. Bij de 1- en 2-sterrentochten moeten de organisaties op de bovengenoemde onderdelen een voldoende scoren, maar op het 3-sterren niveau moet een absolute 10 worden gescoord. Het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen van de NTFU heeft twee doelen. Enerzijds biedt het de organisaties een handvat om hun evenement kwalitatief op een hoger niveau te tillen en anderzijds geven de sterren duidelijk aan wat de deelnemer mag verwachten tijdens het wielersportevenement.

De Goene hartstocht is een toertocht waarbij de wielrenner kan kiezen uit 3 afstanden, resp. 60, 90 en 145 kilometer. Deze tocht wordt gepeild, dat wil zeggen dat de route met richtingsbordjes wordt uitgezet zodat iedereen op zijn eigen tempo tocht de route kan volgen vanuit Hilversum langs de Vecht richting Oudewater, waar volgens traditie de koffie klaar staat. De lange route doet zelfs de Reeuwijkse Plassen aan. Een werkelijk prachtige tocht. Naast de toegekende sterren voor de Groene Harttocht heeft ook de Kromme Mijdrechttocht al zo’n waardering mogen ontvangen en er wordt hard gewerkt om alle toertochten op dit hogere niveau te krijgen.

De uitstraling van dit kwaliteistniveau komt tot uiting in de grote belangstelling voor het toerfietsen bij GWC de Adelaar. De tochten worden druk bezocht, de woensdagavondtochten zijn zo populair dat er meerdere groepen moesten worden gerealiseerd om de veiligheid te waarborgen en er is een groei van het ledenbestand. Gooise Wielerclub de Adelaar heeft zich de taak gesteld om in het Gooi en Omstreken Wielersport aan te bieden in de breedste zin van het woord. Men kan hier terecht voor toerrijden, wedstrijdrijden, cycli cross, jeugdfietsen, mountainbiken en er is zelfs een sterk groeiende vrouwenafdeling. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan nieuwe mogelijkheden.

Redactie GWC de Adelaar

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief