WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rolstoelvaardigheidscursus
Wijdemeren, wo 13 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Sportservice 't Gooi organiseert zes avonden een rolstoelvaardigheidscursus in combinatie met sport.

persbericht

Rolstoelvaardigheidscursus

Sportservice ‘t Gooi (afdeling Aangepast Sporten) organiseert in samenwerking met Kees-Jan van der Klooster, van K-J Projects, een rolstoelvaardigheidscursus in combinatie met sport. Deze cursus gaat half september van start en bestaat uit zes avonden. Hij is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter met hun rolstoel kunnen omgaan.

Vaardigheden leren

De cursus is bedoeld voor mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk in een rolstoel zitten. Mensen die in een rolstoel terecht zijn gekomen hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij een rolstoelvaardigheidscursus. Angst om te vallen en moeite met drempels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat men minder onderneemt en meer thuis blijft. Ook mensen die aan een rolstoel moeten wennen, omdat ze bijvoorbeeld sportles geven aan rollers kunnen meedoen aan deze cursus. 

Deelnemers leren hoe ze hun rolstoel in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken en hoe ze hiermee kunnen sporten. Vaardigheden als draaien, balanceren en het nemen van een drempel worden geoefend. Het doel is dat de deelnemers handiger worden in hun rolstoel, waardoor ze meer mogelijkheden en zelfvertrouwen krijgen. De cursusdata zijn onder voorbehoud woensdag 17 en 24 september, 1, 8, 22 en 29 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk.

(Rolstoel)sporten

Ook staat er een aantal keer een sport centraal waarin de aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht. Veel mensen in een rolstoel kennen hun sportmogelijkheden niet. Er zijn tal van rolstoelsporten denk aan rolstoeltennis, rolstoelbadminton of rolstoelbasketbal die gedaan kunnen worden wanneer iemand een beperking heeft.

Aanmelden en informatie

De locatie van de cursus wordt nader bepaald, maar zal in elk geval in ’t Gooi zijn. De kosten bedragen in totaal € 60 euro per persoon.
Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met Gieneke  Zandbergen, regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice ’t Gooi via gzandbergen@sportservicehetgooi.nl of 035-6921623. Wees er wel snel bij want vol is vol!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief