WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inovum zoekt Vrijwilligers
Nieuw Loosdrecht, wo 30 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Inovum zoekt vrijwilligers voor de hospice-afdeling van de Beukenhof in Nieuw Loosdrecht. Van de vrijwilliger wordt gevraagd om wat extra aandacht te geven.

ing. bericht

Vrijwilliger worden op een hospice-afdeling

Hospicezorg is de zorg rondom de laatste levensfase die niet meer thuis gegeven kan worden. Naast het bestrijden van pijn en ongemak, zijn het geven van aandacht en het bieden van een luisterend oor, zaken die er voor zorgen dat gasten zich thuis kunnen voelen.

Vrijwilligers zijn hierbij het belangrijkst. Zij zorgen voor een fijne sfeer in de huiskamer en kunnen de cliënten extra aandacht bieden.

Op de afdeling Ster van de Beukenhof wordt deze zorg omtrent de laatste levensfase gegeven. Op deze afdeling met vijf eenpersoonskamers creëert Inovum een sfeer waarbij de gasten zich zo thuis mogelijk kunnen voelen. “Naast het aanbieden van relaxtherapie, massages en overige activiteiten, gaat het ook om het bieden van een luisterend oor, een stukje extra aandacht.”, aldus zorgmanager Paul Verdonkschot. “Deze aandacht kunnen we alleen realiseren met behulp van vrijwilligers”.

“Onze vrijwilligers op de afdeling Ster zijn de belangrijkste schakel tussen professionals, familie en de gast zelf. Met hun werk bieden zij net dat beetje extra hulp. Een wandeling, een luisterend oor, het kan zoveel verschil maken. Het geeft voldoening om in de korte periode dat de mensen hier verblijven iets te betekenen.“

In de Beukenhof in Loosdrecht helpen vrijwilligers door te koken, koffie rond te brengen of de krant samen door te lezen. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook de verzorgenden helpen. Hierdoor verloopt de verzorging soepeler en dat is weer prettig voor de gast. Samen met verzorgenden en andere vrijwilligers vorm je team en begeleid je mensen in de laatste fase van hun leven.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Inovum? Neem dan contact op met Joan Saladin, coördinator vrijwilligerszaken via telefoonnummer 035 - 58 88 555.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief